Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Δένδιας: «Δεν γίνονται ανεκτά τάγματα εφόδου»

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική», είπε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις, πέντε είναι βουλευτές, 13 ιδιώτες στελέχη της Χ.Α., ένας ειδικός φρουρός της ομάδας «Δίας» Πειραιά, μια η ανθυπαστυνόμος του τμήματος Ασφαλείας Πειραιά, είπε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρ. Παρθένης.


Στο σπίτι της υπαστυνόμου βρέθηκαν, ένα υπηρεσιακό περίστροφο, ένα περίστροφο, μια ρέπλικα, ένα μαχαίρι σιδηρογροθιά, ένα τίζερ ηλεκτρικής εκκένωσης, τέσσερα μαχαίρια πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τρεις σιδηρογροθιές, δυο χατζάρες, τέσσερις σφαίρες από G3 και δελτίο υποστηρικτή (κάρτα μέλους) της Χρυσής Αυγής.

Αντιτρομοκρατική συμμετέχουν 200 άτομα, ενώ σε ερώτηση για τον Χρ. Παπά είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Στο μεταξύ σαφείς διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση των ερευνών με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, με εντολή του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, έδωσε πριν λίγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Όπως επεσήμανε, απευθυνόμενος προς εκπροσώπους του Τύπου, "η σημερινή ημέρα είναι ιστορική", τονίζοντας ότι "το κράτος Δικαίου δεν είναι ανήμπορο".

"Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις" είπε ο δένδιας και εξέφρασε βαθειά ευγνωμοσύνη και σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την Αστυνομία. "Δεν θα γίνουν ανεκτά τα τάγματα εφόδου. Η έρευνα δε σταματάει εδώ - θα συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση".

Δηλώσεις και κινήσεις του υπουργείου που έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση καθώς η δολοφονική δράση των νεοναζί κρατάει μήνες με την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κα) και μια σειρά αντιφασιστικές κινήσεις και φορείς  να καταγγέλλουν συνενοχή επί μήνες.

(enet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου