Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκώμια Μπαρόζο για την ελληνική οικονομία

Εγκωμιαστικά σχόλια για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στην βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας μετέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό "Προφίλ".


"Η εφαρμογή του τωρινού προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, η ελληνική κυβέρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχει κάνει ουσιαστικές προόδους τόσο για τη δημοσιονομική σταθερότητα όσο και για την επίτευξη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας -και αυτές τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις είχε επαινέσει τον περασμένο Ιούλιο το Eurogroup, ενώ ο επόμενος έλεγχος του προγράμματος θα γίνει το φθινόπωρο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο.

Αναφορικά με την ανάγκη χορήγησης νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, ο κ. Μπαρόζο στάθηκε στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, στην οποία, όπως σημειώνει, ξεκαθαρίζεται ότι κάθε περαιτέρω μέτρα βοήθειας θα εξετασθούν εάν η Ελλάδα πετύχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και εάν έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι που προβλέπονται στο πρόγραμμα.

Επομένως, όπως είπε, δεν θα ήθελε να προβεί ο ίδιος σε εικασίες την παρούσα χρονική στιγμή.

Σχετικά με το εάν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας ή άλλης χώρας από την Ευρωζώνη, ο κ. Μπαρόζο αποκάλυψε ότι πριν από δύο χρόνια στοιχηματιζόταν κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα όμως όχι μόνον συνεχίζουν να παραμένουν στην Ευρωζώνη όλα τα μέλη της, αλλά πρόκειται να προστεθεί και ένα επιπλέον μέλος με την ένταξη σε αυτή, την 1η Ιανουαρίου του 2014, της Λετονίας.

(megatv)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου