Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Κέρι: Θετικά δείγματα για χρήση αερίου Σάριν στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε επισήμως την Κυριακή ότι στα δείγματα που περισυνελέγησαν από την περιοχή κοντά στη Δαμασκό που έγινε χρήση χημικών όπλων εντοπίστηκε το νευροτοξικό αέριο Σαρίν.


Σημειώνεται ότι το Σαρίν θεωρείται ως ο πιο τοξικός χημικός παράγοντας του είδους του, ώστε ελάχιστη ποσότητα αρκεί για να σκοτώσει έναν ενήλικα.

Τουλάχιστον 110.371 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ, η οποία εξελίχθηκε σε εμφύλιο, ως τις 31 Αυγούστου, ανακοίνωσε νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο νέος αυτός απολογισμός συμπεριλαμβάνει 40.146 πολίτες, 21.850 αντάρτες και 45.478 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, ανάμεσά τους φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές.

Ο προηγούμενος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις 26 Ιουνίου έκανε λόγο για 100.191 νεκρούς. Αλλά και ο ΟΗΕ υπολογίζει σε περισσότερους από 100.000 τους νεκρούς στη Συρία.

Μεταξύ των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 3.905 γυναίκες και 5.833 παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Μεταξύ των ανταρτών που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 15.992 πολίτες που πήραν τα όπλα, 3.730 ξένοι μαχητές, στην πλειοψηφία τους τζιχαντιστές και 2.128 λιποτάκτες.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος υποστηρίζονται από πολιτοφυλακές που έχουν χάσει 17.824 μέλη και από μαχητές της Χεζμπολάχ, 171 από τους οποίους σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει επίσης λόγο για 2.726 μη ταυτοποιημένα πτώματα και επίσης αναφέρει ότι παραμένει άγνωστη η τύχη 9.000 κρατουμένων και 3.500 στρατιωτών που έχουν συλληφθεί από τους αντάρτες.

(skai)

1 σχόλιο:

  1. Oταν ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δηλαδή το ίδιο το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία για να … “αποδείξει” ότι στην Συρία η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά, τότε ποια η πιθανότητα να είναι αλήθεια τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος ο υπουργός και κατ’επέκταση οι ΗΠΑ;

    Και όμως τα παραπάνω συνέβησαν: Στην ομιλία του την περασμένη Παρασκευή με την οποία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προσπαθούσε να τεκμηριώσει την χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ και να στοιχειοθετήσει την ανάγκη στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία, χρησιμοποίησε μία φωτογραφία.

    Μόνο που η φωτογραφία αυτή δεν είχε καμία σχέση με την συριακή χημική σφαγή.

    Ήταν μια φωτογραφία η οποία είχε τραβηχτεί σε μια άλλη “ηρωική” εκστρατεία των ΗΠΑ, στο Ιράκ το 2003! Και οι νεκροί ήταν θύματα των … Αμερικανών στρατιωτών!

    Όταν ο Ιταλός φωτογράφος είδε Μάρκο ντι Λάουρο, ο οποίος είχε τραβήξει την συγκεκριμένη φωτογραφία το 2003 την είδε, σίγουρα δεν πίστευε στα μάτια του.

    Όχι για την φωτογραφία, αλλά για την χονδροειδή απάτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Mάλιστα στην φωτό που δημοσίευσαν είχαν αφαιρέσει το όνομα του φωτογράφου.

    Έσπευσε να κάνει την σχετική καταγγελία και λέγεται ότι αυτή η απάτη ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Μπάρακ Ομπάμ να προχωρήσει στην λήψη της απόφασης περί προαπαιτούμενης ψήφου από το Κογκρέσο προκειμένου να υπάρξει ένοπλη επέμβαση στην Συρία.

    Το ξεφωνητό είναι παγκόσμιο. Τόσο για τον Τ.Κέρι, όσο και για το BBC που επίσης χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη φωτογραφία.

    Μάλιστα το BBC συνόδευε τον φωτογραφία και από τον ισχυρισμό ότι ήταν από χρήση … χημικών στην πόλη Houla το 2012. Δηλαδή, “τρία πουλάκια κάθονται”…

    Αλλά δεν τρέχει και τίποτα.

    Αυτοί οι Tomahawk κάνουν τόσο θόρυβο όταν εκρήγνυνται που ο θόρυβος καλύπτει τα πάντα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή