Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς η Χρυσή Αυγή βρήκε αποκούμπι στην Εκκλησία, το στρατό και την ελληνική κοινωνία

Δεν θα μπορούσε η Χρυσή Αυγή από μια μειοψηφική ακροδεξιά οργάνωση να γίνει κόμμα και να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο αν δεν είχε την ανοχή ή και την ενθάρρυνση τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.


Ανοχή της Εκκλησίας στη Χρυσή Αυγή


Οπως αποδεικνύουν τα λεγόμενα ακροδεξιών ιεραρχών η Χρυσή Αυγή βρίσκει ανταπόκριση σε τμήμα της ορθόδοξης εκκλησίας το οποίο όχι μόνο δεν καταδικάζει τα έκτροπα και τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών αλλά «ευλογεί» τα έργα και τις ημέρες των Ελλήνων νεοναζιστών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει δημιουργήσει άσχημες εντυπώσεις με τις τοποθετήσεις του. Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά φρόντισε να προκαλέσει ξανά.

Χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να αναδειχθεί σε «γλυκιά ελπίδα» αλλά... «δεν μας άκουσε» την καλεί ωστόσο να σοβαρευτεί και να διορθώσει ορισμένες πεποιθήσεις της.

Καταδίκασε, βέβαια, το έγκλημα στο Κερατσίνι και προέβλεψε ότι η χώρα οδηγείται σε έναν νέο εθνικό διχασμό.

Τι λέει ο Αμβρόσιος για τη Χ.Α.

Αναλυτικά:

«Διακόπτουμε τη σιωπή μας προσωρινά, για να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας! Προχθές, δηλ. στις 18 Σεπτεμβρίου ε.έ. στην Αμφιάλη του Πειραιώς δολοφονηθηκε ο Παύλος Φύσσας, ο οποίος ανήκε στο χώρο της αριστεράς. Προηγήθηκε λογομαχία μέ οπαδούς ή στελέχη της Χρυσής Αυγής και -όπως λέγεται- κάποιος απ΄αυτούς τον μαχαίρωσε και τελικά τον εφόνευσε!

Το έγκλημα, λοιπόν, ο φόνος, η αφαίρεση της ζωής, όχι μόνο ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ δεν συγχωρείται, αλλά και οδηγεί σταθερά στην διάλυση του κοινωνικού ιστού! Κατά την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου, περίοδο την οποία για να ξεπλύνουν την ντροπή τους ωνόμασαν μετα ταύτα "περίοδο του εμφυλίου πολέμου", το σύνθημα, που κυριαρχούσε ήταν "αδερφός τον αδερφό να σκοτώνει"!!!! Ήταν το τραγούδι της εποχής! Ήμασταν τότε μικρό παιδί καί ακόμη στα αυτιά μας αντηχεί παράδοξα!

Εάν λοιπόν οπαδοί της Χρυσής Αυγής εξετέλεσαν εν ψυχρώ τόν άνθρωπο, γεγονός για το οποίο δικαίως δημιουργήθηκε τόσο παραλήρημα από τα ΜΜΕ, είναι κατακριτέοι! Λυπούμεθα για λογαριασμό τους! Το έγκλημα δεν λύνει προβλήματα! Απλώς τα πολλαπλασιάζει!

έκδοση "ξενικής κατοχής"- οδηγούν τόν Ελληνικό Λαό σε εσωτερικό διχασμό! Έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα σχέδιά τους για την πλήρη διάλυση της Ελλάδος. Δύο τρόποι προσφέρονται, για να το κατορθώσουν: είτε μία πολεμική σύρραξη με την γείτονα Τουρκία, είτε μία εσωτερική αναταραχή, η οποία θα οδηγήσει σε κοινωνική εξέγερση ή -με άλλα λόγια- σε ένα νέο εμφύλιο πόλεμο!

Τα πράγματα δείχνουν, ότι οδηγούμεθα πλέον προς αυτή την δεύτερη εκδοχή!

Ως ταπεινός Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας ποιούμεθα έκκληση πρός όλους: και προς τους Κυβερνώντες και προς την Αντιπολίτευση και προς τον Ελληνικό Λαό:

Παύσατε πύρ! Γαληνεύσατε τις ψυχές σας! Αγαπηθήτε ο ένας με τον άλλο! Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδέες και πολιτικες τοποθετήσεις, αλλά πρέπει να αγαπιώμαστε! Στην αληθινή Δημοκρατία όλα τα πολιτικά σχήματα και συστήματα χωράνε! Ένα μόνο δεν χωράει, δηλ το μίσος, η κακία, ο διχασμός, η εκδίκηση! Όλα αυτά αποτελούν ένα και το αυτό πράγμα.

Στην Εκκλησία μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εχθρό μας! Αλλά ο Έλληνας, και άν ακόμη ανήκει σε ένα διαφορετικό από εμάς πολιτικό χώρο ή σχήμα, είναι ΑΔΕΛΦΟΣ μας! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εχθρός μας!
Ελάτε, λοιπόν, στην Εκκλησία! Ενωθήτε με τον Κύριό μας και Σωτήρα Χριστό! Αγιάσατε τις ψυχές σας! Μόνον έτσι και μόνο τότε θα καταλιαγιάσουν τά πάθη και θα ειρηνεύσουν οι ψυχές μας.
Εγράψαμε παλαιότερα, ότι εάν η Χρυσή Αυγή διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ωρισμένων τουλάχιστον Μελών της, θα μπορούσε να αναδειχθεί η "γλυκειά ελπίδα" στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ! Και να το αποτέλεσμα! Εισπράττουν πλέον την γενική κατακραυγή! Εν τούτοις στούς κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα! Ας αναλάβουν, λοιπόν, τον ρόλο, που τους ανήκει! Καί μάλιστα χωρίς αναβολή, αφού τώρα πιά τους πήρε ο κατήφορος!

Αλλοιώς ο Θεός ας βάλει το χέρι Του! Ο Θεός πλέον σώζοι την Ελλάδα από τον καταστροφικό κατήφορο του εθνικού διχασμού!».


Αποκούμπι και στο στρατό


Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει διεισδύσει και στον ελληνικό στρατό και δέχεται την αρωγή ανώτατων εν ενεργεία στρατιωτικών για να εκπαιδεύσει τα τάγματα εφόδου που συντηρεί.

«Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής", το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα, από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

«Στη Χρυσή Αυγή έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή με τουλάχιστον 3.000 άτομα έτοιμα για όλα! Διαθέτουμε περίπου 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης - κομάντος για οργανωμένα-στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό. Η εκπαίδευσή μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος, με τις κατασκηνώσεις κ.λπ. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην κεντρική Εύβοια και αλλού. Εκπαιδευτές είναι στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας. Κύριο μέλημά μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμη και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μη συνδέονται με εμάς. Η Τοπική της Νίκαιας που έμπλεξε στην υπόθεση της Αμφιάλης είχε τουλάχιστον τέσσερις φάλαγγες με συνολικά περίπου 250 άτομα και είναι ίσως η πιο δραστήρια τους τελευταίους μήνες στην Αττική. Αυτή είχε φυλάξει τα γραφεία του κόμματος στην οδό Δηλιγιάννη όταν είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες σύγκρουση με τα ΜΑΤ, ύστερα από την απόπειρα διανομής τροφίμων στο Σύνταγμα. Αυτή είχε και το γενικό πρόσταγμα μαζί με την οργάνωση της Αθήνας στις πρόσφατες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και αλλού...». Αυτά ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής που παρακολουθεί την πορεία της τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει όλες τις παρασκηνιακές επιλογές της.

Τάγματα εφόδου και στρατός με τις ευλογίες «κάποιων»

Ο άνθρωπος που αποκαλύπτει στο «Βήμα» τα μυστικά του ακροδεξιού κόμματος αναφέρει ότι «η Χρυσή Αυγή έχει μια οργάνωση που την αγνοεί ο περισσότερος κόσμος και παραπέμπει σε αυτή των ναζί, αλλά κυρίως στην Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΟΝ) που ίδρυσε ο Μεταξάς το 1936.
«Η Χρυσή Αυγή, όπως και η ΕΟΝ, έχει φαλαγγάρχες, τετράρχες, ομαδάρχες και λοιπά. Δίνουμε εξαιρετικό βάρος στην εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου των μελών της οργάνωσης που ξεκινούν από πυγμαχία, κολύμβηση και αναρρίχηση και καταλήγουν σε εκπαιδεύσεις με όπλα παντός τύπου. Αυτά που ακούτε για ξύλο και παιχνίδια υπακοής και υπομονής των οπαδών της οργάνωσης είναι αυτά που συμβαίνουν σε ειδικές στρατιωτικές μονάδες. Τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις γίνονται περιστασικά σε δάση της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας, τις περισσότερες φορές με πλήρη μυστικότητα και με ειδική μέριμνα για να μη γίνονται αντιληπτοί από αστυνομικούς κ.λπ. Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία μέλη των ΟΥΚ , των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων. Ωστόσο και πολλοί από αυτούς που πλαισιώνουν τις φάλαγγες της Χρυσής Αυγής προέρχονται, κατά προτεραιότητα, από τις ειδικές μονάδες του στρατού» αναφέρει ο ίδιος άνθρωπος.

Ανοχή και από μερίδα της ελληνικής κοινωνίας

Ωστόσο και μερίδα της ελληνικής κοινωνίας επικροτεί τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής και τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος έβαιναν αυξανόμενα τουλάχιστον ως τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Μερίδα πολιτών που επιθυμούν να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική λιτότητας αλλά και όσοι πιστεύουν ότι οι μετανάστες πρέπει να εκδιωχθούν από τη χώρα μας και ότι η ελληνική αστυνομία δεν επιτελεί το καθήκον της ψηφίζουν και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Οι αστυνομικοί ψηφίζουν μαζικά «Χρυσή Αυγή»


Ενδειξη αποτελεί επίσης το γεγονός ότι ένας στους δύο ένστολους, παρά τα κρούσματα βίας, υποστήριξαν και ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012, δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών για τις πολιτικές αντιλήψεις και τις υπηρεσιακές επιλογές των ένστολων.

Στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί διατηρήθηκαν σχεδόν αμετάβλητα τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και σε ύψος ρεκόρ για όλη σχεδόν την επικράτεια. Το νέο αυτό αποτέλεσμα δημιουργεί προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αφού όπως χαρακτηριστικά λένε «φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών που αντιμετωπίζει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, των λαϊκών κινητοποιήσεων και άλλα κρίσιμα θέματα για την κοινωνική γαλήνη, με την ματιά της «Χρυσής Αυγής». Σχεδόν η μισή ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ακόμη να έχει την ίδια αφοριστική αντίληψη για το πολιτικό σύστημα, με την «Χρυσή Αυγή». Κι αυτό είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα...».

Τα νέα αυτά συμπεράσματα για τις κρυφές πολιτικές προτιμήσεις των ένστολων προκύπτουν από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν, στις 17 Ιουνίου- με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους - χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες. Τα τμήματα αυτά -από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα- , βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε όλα αυτά τα τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό από 17,2% έως 23,04% που είναι σχεδόν ίδια με αυτά που είχε λάβει, το ίδιο κόμμα, στα ίδια τμήματα και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα εξ αυτών -στο 809- η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 21,7% ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό αυτό ήταν 21,06%. Στα υπόλοιπα τμήματα οι «απώλειες» της «Χρυσής Αυγής» είναι εξαιρετικά μικρές. Στο 811 τμήμα, στις εκλογές της Κυριακής η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 23,04% έναντι 23,08% τον Μάιο, στο 814 πήρε 21,58 έναντι 21,88% και στο 806 21,99% έναντι 22,2%.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου