Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

78η ΔΕΘ: Φρούριο η Θεσσαλονίκη - Επίσκεψη-αστραπή από τον Α. Σαμαρά

Εγκαινιάζεται στις 10 το πρωί, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (7 - 15 Σεπτεμβρίου), με κεντρικούς άξονες την τεχνολογία, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη.


Η ΔΕΘ αποτελείται13 θεματικά αφιερώματα - από την ενέργεια, το αυτοκίνητο, την τεχνολογία, τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική περιφέρεια, μέχρι τις διεθνείς συμμετοχές, το βιβλίο, το e-gaming και τον αθλητισμό και μια ευρεία γκάμα παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θέατρο, θερινό κινηματογράφο, μουσική, λούνα πάρκ, εναέριο θέαμα με ακροβάτες σε μηχανές, εβδομάδα ποδηλάτου, δράσεις για τα παιδιά.

Οι πύλες της 78ης ΔΕΘ ανοίγουν,  στις 12 το μεσημέρι, για το κοινό και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 12 το βράδυ, με την τιμή του εισιτηρίου να είναι στα 3 ευρώ (και 10 ευρώ για όλη την οικογένεια).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχεται δωρεάν wifi για εκθέτες και επισκέπτες, ενώ με mobile εφαρμογή θα μπορεί κάποιος να βρίσκει από το "έξυπνο" κινητό του (smartophone), οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμεί σχετικά με τις δράσεις στην έκθεση.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Αν και η παρουσία του πρωθυπουργού θα είναι ολιγόωρη, η Θεσσαλονίκη για άλλη μια χρονιά θα θυμίζει φρούριο.

Ο αριθμός των αστυνομικών που επιστρατεύονται από όλη την Ελλάδα μόνον για τα μέτρα της ΔΕΘ θα φτάσει και φέτος τους 4.500. Οι περισσότερες διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα ενισχύοντας την τοπική δύναμη.

Οι ειδικές δυνάμεις ενισχύονται και από διμοιρίες που έφτασαν από τις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ομάδες δικυκλιστών αστυνομικών από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (ΔΙΑΣ, Δέλτα, Ζήτα), καθώς και αστυνομικοί της Τροχαίας και από άλλες διευθύνσεις.
Εκτός του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. το ελικόπτερο της αστυνομίας θα επιτηρεί από αέρος τις διαδηλώσεις, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, όπως τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί, το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των μέτρων αναμένεται να τοποθετηθούν οδοφράγματα μπροστά από το «Βελλίδειο» και ενδεχομένως να αποκλειστεί και η λεωφόρος Στρατού, παρότι τα εγκαίνια θα γίνουν πρωί.

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι και το τέλος των διαδηλώσεων τη λεωφόρο Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), τις οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Β. Όλγας (από Μπότσαρη μέχρι Αγ. Τριάδας), Β. Γεωργίου (από Αγ. Τριάδας μέχρι Μ. Ανδρόνικου), τη λεωφόρο Νίκης σε όλο το μήκος της, καθώς και Κουντουριώτη, Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία σε όλο το μήκος της μέχρι τη Γ’ Σεπτεμβρίου, Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Λευκό Πύργο), όλο το μήκος της Κασσάνδρου, όπως και της Προξένου, τη Φ. Δραγούμη (από Αγ. Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Τσιμισκή σε όλο το μήκος της και Αγίου Δημητρίου από Λαγκαδά μέχρι Φ. Δραγούμη.

Χωρίς υποσχέσεις στη Θεσσαλονίκη ο Α. Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός στις 10 το πρωί θα εγκαινιάσει την 78η ΔΕΘ και στην ομιλία που θα κάνει στη συνέχεια αναμένεται να αναφερθεί στους μέχρι τώρα καρπούς της πολιτικής της κυβέρνησης και στην περαιτέρω πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ θα κατηγορήσει και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί.

Δεν αποκλείεται να προστεθεί στο πρόγραμμα του και κάποια άλλη δραστηριότητα, μετά την ομιλία και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 12 και στις 12.30 θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος. Στον ίδιο χώρο θα συναντηθεί στη 1.30 μ.μ. με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό, που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Στις 6 το απόγευμα θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖ.Α, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και μετά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ. Την Παρασκευή (13/9) θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Την Κυριακή θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και την Παρασκευή και το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκτός από τις επισκέψεις στη ΔΕΘ και άλλες πολιτικές δραστηριότητες που θα έχουν στη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Καμμένος, Κουβέλης και Κουτσούμπας θα δώσουν και συνεντεύξεις Τύπου.

Τα συλλαλητήρια στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ

Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το "παρών" ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τι άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

(news247)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου