Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV

STEP UP

STAR 21.00
Νεανική, 2006 (Έγχρ.), 104'

Αμερικανική ταινία της Αν Φλέτσερ, με τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζίνα Ντιούαν, Ρέιτσελ Γκρίφιθς.

Ατίθασος νεαρός που μεγαλώνει στους δρόμους της Βαλτιμόρης γνωρίζει σε μουσική ακαδημία μια ταλαντούχα χορεύτρια η οποία ψάχνει παρτενέρ για την κρίσιμη χορευτική παράσταση της αποφοίτησης.

Ο σεναριογράφος του «Φύλαξε τον Τελευταίο Χορό» αντιγράφει τον εαυτό του και το κλασικό μοτίβο του καλόκαρδου πλουσιοκόριτσου που έλκεται από τον γλυκομίλητο παραβατικό νέο επιστρατεύεται (γι’ ακόμη μία φορά) για χάρη ενός «εύκολου» ρομάντζου που ποντάρει αποκλειστικά και μόνο στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Τουλάχιστον ο Τσάνινγκ Τέιτουμ έκανε εδώ τα σωστά βήματα για να γίνει ποπ είδωλο.



ΠΕΡΑΣΤΕ... ΦΙΛΗΣΤΕ... ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

ALPHA 21.00
Κωμωδία, 1986 (Έγχρ.), 86'

Ελληνική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Πάνο Μιχαλόπουλο, Σταμάτη Γαρδέλη, Βάσια Παναγοπούλου.

Το «’80s θέραπι» συνεχίζεται με μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο όπου δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα – εκτός κι αν θεωρείται υπόθεση άξια λόγου τα διάφορα φλέρτ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αυτό δεν εμπόδισε την ταινία να βρεθεί στην κορυφή του box office τη σεζόν που προβλήθηκε. Αλλάξτε κανάλι... Τελειώσατε!


Ο ΛΑΡΣ ΚΑΙ Η «ΚΟΥΚΛΑ» ΤΟΥ

ALPHA 23.00
Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 106'

LARS AND THE REAL GIRL. Αμερικανική ταινία του Κρεγκ Γκιλέσπι, με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Πολ Σνάιντερ, Έμιλι Μόρτιμερ.

Ο βραβευμένος από το χώρο της διαφήμισης Κρεγκ Γκιλέσπι ντεμπουτάρει στον κινηματογράφο με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, την οποία μάλιστα ντύνει με ένα έξυπνα επιλεγμένο καστ. Ο Λαρς σοκάρει τον αδελφό και τη νύφη του (με τους οποίους μένει μαζί), όταν τους συστήνει τη νέα φίλη που γνώρισε στο Internet, την Μπιάνκα. Ενώ πρόκειται για κούκλα, στα μάτια του Λαρς είναι μια απολύτως αληθινή και πολύτιμη σύντροφος. Παρασυρμένος από μια φρεναπάτη, ο κεντρικός ήρωας στέκει στο επίκεντρο μιας φυσιολογικής κοινότητας που προσπαθεί να αποδεχθεί το μη κανονικό.

Η πένα της Νάνσι Όλιβερ («Six Feet Under», «True Blood»), ανοιχτή στο ανορθόδοξο και ευαίσθητη στο κωμικό στοιχείο, γίνεται σεβαστή από το σκηνοθέτη και λειτουργεί θαυμάσια σ’ αυτή τη χιονισμένη, απόμακρη μεσοδυτική πολιτεία. Η ερμηνεία ενός αθόρυβου Ράιαν Γκόσλινγκ είναι εύστοχη, χωρίς να πέφτει στην καρικατούρα ή στο μελό. Εν τέλει, όμως, η αξία της ιστορίας ξεκινάει και τελειώνει στην αρχή της, χωρίς το συμβατικό τέλος να ξεφεύγει από την πάγια χολιγουντιανή τακτική μιας αποδεκτής λύσης. Υποψήφιο για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.


ΜΗΔΕΙΑ

ΒΟΥΛΗ 23.00
Σινεφίλ, 1988 (Έγχρ.), 75'

MEDEA. Δανέζικη ταινία του Λαρς Φον Τρίερ, με τους Ούντο Κίερ, Κίρστεν Όλεσεν, Χένινγκ Γιένσεν.

Αμέσως μετά το «Epidemic», ο Τρίερ αναλαμβάνει να γυρίσει για λογαριασμό της δανέζικης τηλεόρασης ένα σενάριο του Καρλ Ντράγερ, βασισμένο στην τραγωδία του Ευριπίδη. Το δράμα της ερωτευμένης παιδοκτόνου, προδομένης από τον Ιάσωνα και καταδικασμένης σε εξορία από τον Κρέοντα, γίνεται στα χέρια του ένα μυθολογικό, εικαστικά συναρπαστικό ταξίδι στα όρια του πάθους, της ηθικής, του νόμου και της καταστροφικής γοητείας της εξουσίας.

Η Μήδεια της Κίρστεν Όλεσεν θα σταθεί στο πλευρό της Μπες, της Σέλμα, της Γκρέις και όλων των «καταδικασμένων» ηρωίδων του Τρίερ, ο οποίος αναμετράται εδώ μ’ ένα πλούσιο, αλλά δύσκαμπτο πρώτο υλικό, αποδεικνύοντας τις απαράμιλλες σκηνοθετικές του ικανότητες. Η σκιά του Ντράγερ βαριά, οι επιρροές του Ταρκόφσκι άμεσες, το μπεργκμανικό ύφος αναγνωρίσιμο. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο η αρχαία τραγωδία προσγειώνεται στο κινηματογραφικό παρόν φέρει μόνο την ευδιάκριτη υπογραφή του θαυματουργού Δανού.


Ο ΜΠΑΤΜΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

(Βαθμολογία Armageddon: 3/5 - Πρόταση Ημέρας)

STAR 23.15
Φαντασίας, 1992 (Έγχρ.), 126'

BATMAN RETURNS. Αμερικανική ταινία του Τιμ Μπάρτον, με τους Μάικλ Κίτον, Μισέλ Φάιφερ, Ντάνι ΝτεΒίτο.

Η Γκόθαμ Σίτι αναστατώνεται από την εμφάνιση του Πιγκουίνου και της μυστηριώδους Κατγούμαν.

Η δεύτερη κινηματογραφική συνέχεια του «Μπάτμαν» έχει μετριότατο σενάριο, κάτι όμως που αφήνει αδιάφορο τον Τιμ Μπάρτον, ο οποίος εστιάζει πρωτίστως στην πρόθεσή του να κινηθεί σε ένα υποβλητικό εξπρεσιονιστικό ντεκόρ αντάξιο της «Μητρόπολης». Η ταινία αναδίδει ένα μαύρο, πεσιμιστικό συναίσθημα, όπως κάθε κόμικς περιπέτεια που σέβεται τον εαυτό της.


ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ

STAR 01.45
Περιπέτεια, 1990 (Έγχρ.), 96'

HARD TO KILL. Αμερικανική ταινία του Μπρους Μάλμουθ, με τους Στίβεν Σίγκαλ, Κέλι ΛεΜπροκ, Γουίλιαμ Σάντλερ.

Στη δεύτερη ταινία του, ο φιλοσοφημένος και ταυτόχρονα σκληροτράχηλος Σίγκαλ πέφτει σε κώμα και ξυπνά ύστερα από εφτά χρόνια ζητώντας εκδίκηση.

Νευρώδης και ατακαριστή περιπέτεια, από την καλή (πολλοί δυσκολεύεστε να το πιστέψετε ότι υπήρξε και τέτοια) περίοδο του Σίγκαλ.


NATALE A MIAMI

STAR 03.45
Κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 100'

Ιταλική ταινία του Νέρι Παρέντι, με τους Μάσιμο Μπόλντι, Κριστιάν ντε Σίκα, Βανέσα Χέσλερ.

Δύο φίλοι που μόλις έχουν εγκαταλειφθεί από τις γυναίκες τους ταξιδεύουν στο Μαϊάμι για να περάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και εκεί μπλέκουν σε ερωτικές περιπέτειες.

Βρες οποιονδήποτε άλλο τρόπο για να ξενυχτήσεις παρά αυτήν τη σαχλή σεξοκωμωδία, που ανήκει στη σειρά ταινιών «Natale a…».

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου