Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Επιφυλακή για την προστασία των Αμερικανών διέταξε ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την εθνική υπηρεσία ασφαλείας να λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των Αμερικανών», μετά την ανακοίνωση ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε το κλείσιμο πρεσβειών σε χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο.


Όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος «θα συνεχίσει να ενημερώνεται τακτικά» για τις εξελίξεις.

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.


Εν τω μεταξύ, και η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή την Κυριακή 4 Αυγούστου και την Δευτέρα 5 του μηνός για λόγους ασφαλείας.

«Η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή στις 4 και 5 Αυγούστου» ενημέρωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

«Έχουμε ανακαλέσει έναν ικανό αριθμό μελών του προσωπικού της πρεσβείας στην Σαναά, εξαιτίας αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλειά της» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να κλείσει 22 πρεσβείες και προξενεία την Κυριακή.

(tovima)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου