Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ
STAR 22.00
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 104'

THICK AS THIEVES. Αμερικανική ταινία της Μίμι Λέντερ, με τους Μόργκαν Φρίμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ράντα Μίτσελ.

Ένας βετεράνος διαρρήκτης, για να ξεπληρώσει το χρέος του στη ρώσικη μαφία, συνεργάζεται με ένα νεαρό, φιλόδοξο κλέφτη στη ληστεία δυο πολύτιμων αβγών Φαμπερζέ.


Μια ταινία ληστείας χρειάζεται πριν απ’ όλα ένα καλοστημένο κόλπο. Γύρω του περιστρέφεται ολόκληρη η πλοκή, ενώ η σεκάνς του κορυφώνει το σασπένς και ετοιμάζει τις εκπλήξεις που αναπόφευκτα ακολουθούν. Οι «Εντιμότατοι Διαρρήκτες» δεν διαθέτουν τίποτα ανάλογο κι αυτό δεν είναι το μόνο τους πρόβλημα. Η χημεία των δύο πρωταγωνιστών είναι κάκιστη, η Ράντα Μίτσελ εντελώς διακοσμητική, το στήσιμο του ριφιφί βαρετό και οι σεναριακές αυθαιρεσίες αμέτρητες. Έρχεται, τέλος, και η διπλή χαζοανατροπή του φινάλε και καταλαβαίνεις γιατί η ταινία έκανε σε ΗΠΑ και Αγγλία πρεμιέρα κατευθείαν στο DVD.


ΧΑΪΛΑΝΤΕΡ 5. Η ΠΗΓΗ
STAR 02.15
Φαντασίας, 2007 (Έγχρ.), 94'

HIGHLANDER V: THE SOURCE. Αμερικανική ταινία του Μπρετ Λέοναρντ, με του Έιντριαν Πολ, Θέκλα Ρόιτεν, Πίτερ Γουίνγκφιλντ.

Ο Ντάνκαν ΜακΛίοντ, αλλιώς και Χάιλαντερ, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Αθάνατους συντρόφους του για να ανακαλύψουν την καταγωγή του πρώτου Αθανάτου και την πηγή της αθανασίας τους.

Σ’ εμάς τους υπόλοιπους μένει να ανακαλύψουμε πώς αυτή η σειρά ταινιών έφτασε μέχρι το πέμπτο μέρος…


ΠΟΝΤΙΚΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
STAR 04.00
Παιδική, 2008 (Έγχρ.), 76'

TALES OF THE RIVERBANK. Αγγλική ταινία του Τζον Χέντερσον.

Το «Tales of the Riverbank» ήταν μια βρετανική παιδική σειρά με δράση πραγματικών ζώων που ντουμπλάρονταν από ανθρώπινες φωνές. Στην κινηματογραφική μεταφορά, τα πραγματικά ζώα έχουν αντικατασταθεί από μαριονέτες κι έτσι παρακολουθούμε τρία μικρά ποντίκια να αναζητούν το σπίτι τους μετά από μια πλημμύρα, διασχίζοντας έναν ποταμό.

Ο Στίβεν Φράι, η Μιράντα Χαρτ, ο Στιβ Κούγκαν και ο Τζιμ Μπρόανμπεντ θα ήταν ένας καλός λόγος για να το ξενυχτήσεις, αλλά λόγω μεταγλώττισης η μοναδική απόλαυση είναι οι αναφορές σε ταινίες όπως τα «Star Wars» και το «Αποκάλυψη Τώρα!».

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου