Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Λαγκάρντ: «Η Ελλάδα μπορεί να έχει πλεόνασμα ώς το τέλος του 2013»

Αισιόδοξη ότι η Ελλάδα μπορεί να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της έως το τέλος του 2013, εμφανίστηκε σε συνέντευξή της στο CNBC η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


«Όταν κοιτάζω την Ελλάδα, εντυπωσιάζομαι πολύ από τις προσπάθειες που γίνονται για να ανακτηθεί η δημοσιονομική θέση της χώρας. Μπορεί από τα τέλη του 2013 η Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο είναι καταπληκτικό επίτευγμα», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

«Πολλά μένουν ακόμη να γίνουν, είτε αναφέρεται κανείς στη φορολογική μεταρρύθμιση, στη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, τη συνέχιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων… τη διοίκηση των δημόσιων υπηρεσιών - όλα αυτά είναι ακόμη στο τραπέζι και βρίσκονται αλλαγές σε εξέλιξη που πρέπει να συνεχιστούν. Αλλά υπάρχουν ξεκάθαρα επιτεύγματα», επισήμανε.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζει ότι η Ελλάδα έχει ακόμα να κάνει κάποια βήματα ώστε να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση.

«Τώρα, έχουμε μία λίστα δράσεων που έχουν ληφθεί. Λίγα ακόμη προαπαιτούμενα, προτού πραγματικά παρουσιάσουμε το πρόγραμμα στο Συμβούλιο στα τέλη Ιουλίου. Και τότε θα δούμε… όπως είπα, ένα βήμα κάθε φορά», σημείωσε.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου