Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα Σαμαρά σε Ομπάμα


Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο αναφέρει ότι με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκε για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, οι οποίες προκάλεσαν την απώλεια ανθρώπινων ζωών και πολλούς τραυματίες.


«Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις, που έχουν στόχο αθώους πολίτες, είναι απόλυτα καταδικαστέες» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών που υπέφεραν, όπως σημειώνει, από παρόμοιες θρασύδειλες πράξεις βίας, εκφράζει τα βαθύτερα και από καρδιάς συλλυπητήριά του προς τον αμερικανό λαό, καθώς και την ειλικρινή του συμπάθεια στις οικογένειες των θυμάτων.

Tην «απόλυτη καταδίκη και τον αποτροπιασμό» της ελληνικής κυβέρνησης για τη «βάρβαρη επίθεση» στον Μαραθώνιο εξέφρασε, με δήλωσή του, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας. Ενάντια στον συμβολισμό του Μαραθωνίου και τις αξίες που πρεσβεύει. Αυτές τις δύσκολες ώρες, οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό σας» τόνισε.

Τον «αυτονόητο αποτροπιασμό» του για τα χθεσινά αιματηρά και προκλητικά γεγονότα στη Βοστώνη των ΗΠΑ, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «εγκληματικές πράξεις τυφλής βίας, όπως αυτές που εκδηλώθηκαν, χθες, στη Βοστόνη και μάλιστα σε μία παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού και της ειρήνης, στρέφονται εναντίον όλων των ελεύθερων δημοκρατικών κοινωνιών».
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα «βαθιά του συλλυπητήρια καθώς και ειλικρινή αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον αμερικανικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά για άλλη μια φορά».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και τονίζοντας την ανάγκη να αποκαλυφθούν ποιοι κρύβονται πίσω απ' αυτές τις επιθέσεις.

(tovima)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου