Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Eκλέγεται σήμερα γραμματέας ΠΑΣΟΚ - Ποιους θα στηρίξει για το πολιτικό συμβούλιο ο Βενιζέλος


Αδιάκοπα κτυπούν τα τηλέφωνα στην Ιπποκράτους αφού όλοι όσοι είναι υποψήφιοι για το νέο πολιτικό συμβούλιο που θα εκλεγεί σήμερα το μεσημέρι από την Κεντρική Επιτροπή έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να πείσουν μέλη του κόμματος να τους ψηφίσουν.


Ο κ. Βενιζέλος, εκτός από τη θέση του γραμματέα για την οποία θα προτείνει τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα κάνει πρόταση και για τα μέλη του νέου πολιτικού συμβουλίου.

Οι Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Ασπα Παπαηλιού, Μιχάλης Καρχιμάκης, Συλβάνα Ράπτη, Βασίλης Κεγκέρογλου, Πάνος Μπεγλίτης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Κ. Πιερακάκης, Θάνος Μωραΐτης, Τόνια Αντωνίου, Πάρις Κουκουλόπουλος είναι μερικά απο τα ονόματα που θα περιλαμβάνει στην πρότασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις στο παρασκήνιο που γίνονται είναι για να αποφευχθεί κατά την ψηφοφορία του νέου γραμματέα να υπάρξει μεγάλος αριθμός λευκών ψηφοδελτίων στις κάλπες, που θα στείλει αρνητικό μήνυμα από την πρώτη στιγμή.

Ηδη η απόφαση που έχει ληφθεί από την Αριστερή Πρωτοβουλία είναι να μην υπάρχει δικός της υποψήφιος για το πολιτικό συμβούλιο, ενώ για τον τομέα απόδημου ελληνισμού ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος προωθεί τον Κώστα Τάτση και στην ψηφοφορία για γραμματέα θα ψηφίσουν λευκό.

Το ίδιο θα κάνει η ομάδα των 75 στελεχών του κ. Καρχιμάκη που κατέληξε να μην ψηφίσε το Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι θα κάνει την ώρα της κάλπης μερίδα στελεχών του κ. Βενιζέλου.

Επειδή ακριβώς δεν είναι ομογενοποιημένη η ομάδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι προσανατολίζονται να αντιδράσουν ψηφίζοντας λευκό στον κ. Ανδρουλάκη. Αν οι υπολογισμοί που έχουν κάνει βγουν και στην κάλπη, τότε από τους 170 που θα ψηφίσουν για γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, 40-50 στελέχη θα καταψηφίσουν την πρόταση Βενιζέλου, ρίχνοντας στην κάλπη λευκό ψηφοδέλτιο.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου