Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ 2

ALPHA 21.00
Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 90'

RUSH HOUR 2. Αμερικανική ταινία του Μπρετ Ράτνερ, με τους Τσάκι Τσαν, Κρις Τάκερ, Τζον Λόουν.

Ο Αμερικανός αστυνομικός Τζέιμς Κάρτερ και ο Κινέζος συνάδελφός του Λι δεν βρίσκουν ησυχία ούτε στις διακοπές τους στο Χονγκ Κονγκ, όπου ακολουθούν τα ίχνη μιας διεθνούς συμμορίας παραχαρακτών.

Χωρίς κανένα αστυνομικό ενδιαφέρον στο σενάριο, η μοναδική απόλαυση είναι να βλέπεις το ντουέτο να ελίσσεται μεταξύ κωμωδίας και δράσης.



ΚΑΘΕ ΨΕΜΑ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

(Βαθμολογία Armageddon: 3.5/5 - Πρόταση Ημέρας)

ΕΤ1 22.00
Κοινωνική, 2009 (Έγχρ.), 100΄

KAWASAKIHO RUZE. Τσέχικη ταινία του Γιαν Χρέμπεκ, με τους Μάρτιν Χούμπα, Ντανιέλα Κολάροβα, Λένκα Βλασάκοβα.

Ενώ ένας διακεκριμένος ψυχίατρος ετοιμάζεται να τιμηθεί από την κυβέρνηση της Τσεχίας, αποκαλύπτεται πως στην πραγματικότητα ήταν συνεργός του κομουνιστικού καθεστώτος.

Η τσέχικη μεταπολεμική πραγματικότητα σατιρίζεται ακόμη μία φορά με το ανατρεπτικό, πικρόχολο χιούμορ του τσεχοσλοβάκικου «νέου κύματος» της δεκαετίας του ’60, το οποίο δεν χαρίζεται σε κανέναν. Όλοι είμαστε μπλεγμένοι σε έναν άνισο αγώνα επιβίωσης, όπως μας ξεκαθαρίζει με απολαυστική απλότητα ο Χρέμπεκ, εναλλάσσοντας διαρκώς κωμικούς και δραματικούς τόνους με διασκεδαστική δεξιοτεχνία. Παράλληλα εμπλουτίζει το μάθημα Ιστορίας του με μια σε βάθος μελέτη ζωντανών χαρακτήρων και παραθέτει με τον πιο ανάγλυφο, πικρά σατιρικό τρόπο τα «συλλογικά εγκλήματα» του παρελθόντος απέναντι στα «ατομικά πλημμελήματα» του παρόντος.


ROCKNROLLA

(Βαθμολογία Armageddon: 1.5/5)

STAR 22.00
Αστυνομική, 2008 (Έγχρ.), 114'

Αγγλική ταινία του Γκάι Ρίτσι, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Μαρκ Στρονγκ, Τομ Γουίλκινσον.

Μικροκακοποιοί, επιχειρηματίες της νύχτας και γκάνγκστερ της παλιάς σχολής αναζητούν ένα χαμένο πίνακα ζωγραφικής που ανήκει σ’ έναν Ρώσο μαφιόζο. Ένας ναρκομανής ροκ σταρ, μια σέξι λογίστρια και ακόμα μερικοί γραφικοί κομπάρσοι έρχονται να προστεθούν στον μικρόκοσμο των φιλμ «Δυο Καπνισμένες Κάννες» και «Η Αρπαχτή».

Οι cool ατάκες, οι παλαβές συμπεριφορές των sui generis χαρακτήρων και οι παραξενιές της πλοκής τρέχουν εδώ μια ταχύτητα κάτω από το γνώριμο, σπινταριστό στιλ του «Βρετανού Ταραντίνο», ο οποίος, θέλοντας να επιδείξει ωριμότητα, καταλήγει ράθυμος και υποτονικός. Καθόλου παράδοξο, λοιπόν, που οι συνήθεις εξυπνάδες του (το DVD του «Απομεινάρια μιας Μέρας», ο χορός με τους διαλόγους να πέφτουν εν είδει τίτλων κόμικς, οι ανθρωποφάγες καραβίδες) αποδεικνύονται διασκεδαστικότερες και αποτελεσματικότερες από τις πολιτικοκοινωνικές του αναφορές στο τέλος εποχής της βρετανικής οικονομικής αυτοκρατορίας.


ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

NET 23.00
Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 90'

DOMESTIC DISTURBANCE. Αμερικανική ταινία του Χάρολντ Μπέκερ, με τους Τζον Τραβόλτα, Βινς Βον, Τέρι Πόλο.

Ένας διαζευγμένος πατέρας προσπαθεί να αποδείξει ότι ο πατριός του παιδιού του είναι δολοφόνος, έχοντας ως μοναδική τη μαρτυρία του 12χρονου γιού του, τον οποίο όμως δεν πιστεύει η αστυνομία.

Δεν τα καταφέρνει ως θρίλερ, δεν τα καταφέρνει ως αστυνομική περιπέτεια, μόνο ως οικογενειακό μελό με λίγες στιγμές αγωνίας κάτι πάει να κάνει...


ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΔΡ. ΜΟΡΟ

STAR 03.15
Φαντασίας, 1996 (Έγχρ.), 96'

THE ISLAND OF DR. MOREAU. Αμερικανική ταινία του Τζον Φρανκενχάιμερ, με τους Μάρλον Μπράντο, Βαλ Κίλμερ, Ντέιβιντ Θιούλις.

Ένας ναυαγός βρίσκει καταφύγιο στο νησί του Δρ. Μορό, ενός επιστήμονα της γενετικής που έχει φτιάξει μια κοινωνία από δυστυχισμένα ζώα με υποτυπώδη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Τρίτη μεταφορά ενός κλασικού μυθιστορήματος του Χ. Τζ. Γουέλς. Ο Μάρλον Μπράντο συγκρούστηκε με τον αρχικό σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Στάνλεϊ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Τζον Φρανκενχάιμερ κι έτσι προέκυψε αυτή η… μεταλλαγμένη διασκευή.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου