Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Αυτή είναι η φωτογραφία που κέρδισε στον φετινό διαγωνισμό του National Geographic


Για άλλη μια φορά, το National Geographic διοργάνωσε τον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας για το 2012. Ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου, ο κόσμος άρχισε να στέλνει τις συμμετοχές του και οι εικόνες που παρουσιάστηκαν ήταν πραγματικά εντυπωσιακές, ωστόσο μία ήταν αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε το πρώτο βραβείο.


Η εικόνα ονομάζεται «Η έκρηξη» και την τράβηξε η Άσλει Βίνσεντ, ενώ πρωταγωνιστής είναι ο Ινδοκινέζικος Τίγρης Μπουσάμπα, που βρίσκεται στον Ζωολογικό Κήπο Khao Kheow Open Zoo, στην Ταϊλάνδη.

Η Άσλει μιλώντας για τη φωτογραφία που κέρδισε το βραβείο δήλωσε: «Είχα τραβήξει πολλα πορτρέτα του Μπουσάμπα στο παρελθόν και γινόταν όλο και πιο δύσκολο να καταλήξω σε μια εικόνα πιο εντυπωσιακή από τις άλλες. Αυτός είναι ο λόγος που τον παρατηρούσα συχνά και προσεκτικά κατά τις επισκέψεις μου με την ελπίδα να συλλάβω μία μοναδική έκρηξη συμπεριφοράς. Η ευκαιρία μου παρουσιάζεταιτελικά βλέποντας τον Μπουσάμπα να κάνει το μπάνιο του και να τινάζεται βγαίνοντας. Με κάθε ταπεινότητα έχω να πω ότι η Μητέρα Φύση χαμογέλασε ευνοϊκά για μένα εκείνη τη μέρα!»


(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου