Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μπερλουσκόνι: Οι πλούσιοι πολιτικοί, λύση για την καταπολέμηση της διαφθοράς!


Την άποψη ότι η συμμετοχή εύπορων ανθρώπων στον πολιτικό στίβο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίδοτο στη διαφθορά και τις υπερβολικές αμοιβές που λαμβάνουν οι βουλευτές εξέφρασε ο πολυεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, και νυν υποψήφιος για την πρωθυπουργία της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


«Προκειμένου να αποφύγουμε τα σκάνδαλα, χρειάζεται να τοποθετήσουμε ανθρώπους που έχουν τα δικά τους χρήματα στο ψηφοδέλτιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερλουσκόνι.

«Χρειάζονται άνθρωποι που είναι πρωταγωνιστές στο δημόσιο βίο, είναι έτοιμοι να προσυπογράψουν μία συμφωνία για τη μείωση των βουλευτών κατά 50%, την ίδια στιγμή να μειώσουν τους μισθούς τους κατά το ήμισυ, και να [θέσουν ως όριο] της κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας τις δύο θητείες για όλους», προσέθεσε ο κ. Μπερλουσκόνι.

«Με αυτές τις αποφάσεις, μπορούμε πραγματικά να μιλάμε για προσπάθεια ανανέωσης», κατέληξε ο Καβαλιέρε, ο οποίος, παρά τον πλούτο του, έχει εμπλακεί σε δεκάδες σκάνδαλα διαφθοράς κατά την πολυτάραχη καριέρα του στην πολιτική.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου