Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Χαλάει ο καιρός - Έρχονται χιόνια στην Πάρνηθα


Νεφώσεις με λίγες βροχές οι οποίες από το απόγευμα του Σαββάτου θα ενταθούν περιμένουμε στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα και κυρίως από τα βόρειοανατολικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν.


Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, τις νυχτερινές ώρες ακόμη και σε υψόμετρο από 600 και 500 μέτρα και πάνω. Στην υπόλοιπη δυτική κυρίως χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές περιμένουμε πύκνωση των νεφώσεων μέσα στη νύχτα προς την Κυριακή με παροδικές νεφώσεις και χιόνια στα ορεινά ακόμη και σε  περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώνουν, βοριάδες μέχρι 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή, ανήμερα των Θεοφανείων, στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε το πρωί τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη με λίγα χιόνια και χιονόνερο ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στη δυτική Ελλάδα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες ωστόσο δε θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και νοτιότερης χώρας από τα 500 με 600 μέτρα και πάνω. Στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στην Πάρνηθα, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και μερικές νυφάδες στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς κελσίου.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου