Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ γίνεται Ρώσος


Ακούσαμε χθες τον Βαντιμίρ Πούτιν να λέει ότι ευχαρίστως δίνει ρωσική υπηκοότητα και διαβατήριο στον σπουδαίο Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Τώρα βλέπουμε εκείνον να τον ευχαριστεί δημοσίως, να δηλώνει ότι λατρεύει τη Ρωσία, την ιστορία και τους ανθρώπους της και ότι ο πατέρας του ήταν κομμουνιστής και άκουγε το ραδιόφωνο της Μόσχας!


Το κανάλι Piervyl Kanal μετέδωσε επιστολή του προς τα ρωσικά ΜΜΕ, στην οποία τονίζει:

«Ναι, έκανα αίτηση χορήγησης διαβατηρίου και είχα την ικανοποίηση να γίνει δεκτή. Λατρεύω τη Ρωσία, τους ανθρώπους της, την ιστορία, τους συγγραφείς της. Αγαπώ να γυρνώ ταινίες, αγαπώ να κάνω γυρίσματα με ηθοποιούς σας (όπως ο Vladimir Mashkov).

Αγαπώ την κουλτούρα και την ευφυΐα σας. Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής, άκουγε το ραδιόφωνο της Μόσχας! Ηταν και αυτό μέρος της κουλτούρας μου. Στη Ρωσία ζείς καλά. Όχι ειδικά στη Μόσχα που είναι μια μεγαλούπολη πολύ αχανής για μένα. Προτιμώ την εξοχή, γνωρίζω θαυμάσια μέρη στη Ρωσία», αναφέρει ο Γάλλος ηθοποιός, ο  οποίος τονίζει ότι στη Ρωσία αισθάνεται και περνάει καλά και δηλώνει ότι θα αρχίσει να μαθαίνει Ρώσικα.

Και, βέβαια, δεν παραλείπει να εξαπολύσει και νέα επίθεση κατά του Γάλλου πρωθυπουργού Ερώ, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει «άθλιο» όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκατασταθεί στο Βέλγιο για να αποφύγει την επιβολή φόρου 75% στα εισοδήματά του, επειδή δήλωνε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.

«Μίλησα ακόμα και στον πρόεδρο μου, τον Φρανσουά Ολάντ. Του τα είπα όλα αυτά. Γνωρίζει ότι αγαπώ πολύ τον πρόεδρό σας τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι αυτό είναι αμοιβαίο. Και του είπα ότι η Ρωσία είναι μια μεγάλη Δημοκρατία και δεν είναι μια χώρα όπου ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει έναν πολίτη, άθλιο»!

Ο Ντεπαρντιέ κλείνει την επιστολή του λέγοντας Spasibo, δηλαδή ευχαριστώ στα Ρωσικά!

(aixmi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου