Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ για τα έγγραφα στο αρχείο Βενιζέλου


«Για λύπηση» χαρακτηρίζει η Ιπποκράτους την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή ότι διατηρεί στο αρχείο του άτυπα έγγραφα απο τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κ.α. υπουργεία.


Προηγήθηκε δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θ. Δρίτσα, στην οποία μεταξύ άλλων ζητούσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή συζήτηση στο κοινοβούλιο ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι πραγματικά για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που απαντώντας στον οχετό των άθλιων συκοφαντιών που εκτοξεύονταν από το ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης λαμβάνει άτυπα αντίγραφα εγγράφων της αρμοδιότητάς του που τα διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο για να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στην απάντηση από το γραφείο Τύπου του Κινήματος.

Με αφορμή εξαλλου την αναφορά του κ. Δρίτσα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πρόσφορη για χιούμορ την παραβίαση του στρατιωτικού απορρήτου,  η Ιπποκράτους σχολιάζει ειρωνικά πως η «θεσμική αυστηρότητα» του ΣΥΡΙΖΑ και η «προσήλωσή του στη νομιμότητα» «δεν του επιτρέπει να έχει κανενός είδους χιούμορ ως κόμμα». «Χρειάζεται άλλωστε απόλυτη σοβαρότητα για να οργανώσεις μια τέτοια επαγγελματική σκευωρία για την υπόθεση της λίστας», συμπληρώνει στο ίδιο ύφος.

«Ως προς το πώς λειτουργεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχούν. Η διακίνηση της αλληλογραφίας των Γενικών Επιτελείων και Γενικών Διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται σύμφωνα με πολύ σαφείς κανόνες. Αν διάβαζαν άλλωστε την απάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή θα έβλεπαν σε τι είδους άτυπα αντίγραφα αναφερόταν ο κ. Βενιζέλος», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση που καταλήγει:

«Ίσως χρειάζεται να ξεκουραστούν λίγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν συνεχίσουν στον καμβά των επιθέσεων τους κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του. Δεν τους βγαίνει».

Υπενθυμίζεται ότι σε απάντησή του στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη χθεσινή συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι διατηρεί στο γραφείο του  άτυπα ψηφιακά αντίγραφα και άτυπα συμβατικά αντίγραφα από τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας Αμύνης, αλλά και στα υπουργεία Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικαιοσύνης.

«Άμα ανοίξετε τα αμυντικά περιοδικά, συμβατικά και ψηφιακά, θα βρείτε πληροφορίες πολύ περισσότερες από αυτές που έχει ο εκάστοτε υπουργός Αμύνης όταν εισηγείται. Αφήστε», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  και διερωτήθηκε : «Δεν έχει ο υπουργός αυτά που του στέλνουν τα Επιτελεία για να εισηγηθεί στον ΚΥΣΕΑ; Δεν έχω το αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που συνέταξα εγώ ο ίδιος με τα χέρια μου και εισηγήθηκα στον ΚΥΣΕΑ; Δεν έχω τα ενημερωτικά σημειώματα για τις συναντήσεις μου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους ομολόγους μου; Δεν παίρνω τώρα ως αρχηγός κόμματος εμπιστευτικά σημειώματα του υπουργείου Εξωτερικών, για να συνομιλούμε με διάφορους Προέδρους, Πρωθυπουργούς, υπουργούς και πρέσβεις; Σοβαρολογείτε; Τι παραπάνω ήταν το άτυπο ψηφιακό αντίγραφο μιας λίστας που ερευνούσε το ΣΔΟΕ μεταξύ όλων των άλλων;»

(naftemporiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου