Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Πάγκαλος: «Σοβαρές πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι διαχειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ»


Πολιτικές ευθύνες σε όλους όσους διαχειρίστηκαν το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποδίδει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί το ζήτημα της διαχείρισης από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Όσοι ενεπλάκησαν και καθυστέρησαν τις διαδικασίες έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αποδώσει ο πολιτικός τους χώρος και το εκλογικό σώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του» δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
 
Σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση και τόνισε πως το ζήτημα των χειρισμών των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δικαστήριο, διότι -όπως ανέφερε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και «αυτό είναι ποινικό αδίκημα».
 
«Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι αυτά, θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός, ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα, έπρεπε να πάει στον Πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει
σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να φύγει από το κόμμα, ωστόσο σημείωσε ότι το Κίνημα έχει κάνει την τροχιά του.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να αλλάξει μορφή, όχι όμως απαραίτητα και πρόσωπα. «Δεν αμφισβητώ κανένα πρόσωπο...Πρέπει να πούμε κάτι καινούριο. Αν το κάνουμε θα έχουμε μέλλον», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου