Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μπαρόζο: Ο κίνδυνος ρήξης στην ευρωζώνη δεν υφίσταται πια


Οι φόβοι ορισμένων επενδυτών για τον κίνδυνο ρήξης της ευρωζώνης έχουν ατονήσει, εκτίμησε σήμερα από τη Λισαβόνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, παραδεχόμενος πάντως πως η κατάσταση στην Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει «δύσκολη».


«Η χρονιά του 2012 τελείωσε με μία θετική νότα για την ΕΕ. Πιστεύω πως νομιμοποιούμεθα να πούμε πως η αντίληψη περί κινδύνου στην ευρωζώνη έχει εξανεμισθεί» επισήμανε ο κ. Μπαρόζο στην ομιλία του σε σεμινάριο για Πορτογάλους διπλωμάτες.

«Οι επενδυτές έχουν κατανοήσει πως, όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύονται να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να προστατεύσουν το ευρώ, τότε μιλούν σοβαρά» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο κ. Μπαρόζο αναγνώρισε πως η κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει «δύσκολη», ιδίως λόγω των προβλέψεων «για μία ιδιαιτέρως αυξημένη ανεργία το 2013».

Τα προγράμματα σταθεροποίησης που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε πολλές χώρες «έχουν υφεσιακά αποτελέσματα, μολονότι επιτρέπουν την ανάπτυξη συνθηκών για εύρωστη ανάπτυξη σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα» εξήγησε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου