Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γ. Παπακωνσταντίνου


Έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε μετά τις  2 το πρωί, η Βουλή αποφάσισε με 265 ψήφους τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου. Αντιθέτως, δεν πέρασαν οι προτάσεις για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους κ. Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμο και Ευ. Βενιζέλο.


Μέχρι της Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου η 15μελής επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας είχε αρκετό ενδιαφέρον καθώς άλλοι βουλευτές πήγαιναν να ψηφίσουν σε μία κάλπη και άλλοι και στις τέσσερις.

Σε μία κάλπη ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς. Και στις 4 ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός που ψήφισε σε μία μόνο κάλπη είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως δεν έδωσε γραμμή και πως ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει ότι θέλει.” Δεν ψήφισαν σαν υπουργοί, αλλά σαν βουλευτές” είπε. Οι βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν όλοι με τον ίδιο τρόπο. 88 ψήφισαν σε 4 κάλπες και 37 σε μία. Πιο συγκεκριμένα, σε μία κάλπη ψήφισαν ο πρωθυπουργός, 13 υπουργοί και 23 βουλευτές.

Το επιθυμητό από πλευράς της ΝΔ ήταν οι υπουργοί να ψηφίσουν σε μία κάλπη και οι βουλευτές σε όσες ήθελαν.

Ο Πάυλος Σιούφας ψήφισε σε δύο κάλπες: στη μία για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στη δεύτερη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έμεινε πιστή στην κομματική γραμμή και ψήφισε μόνο στην πρώτη κάλπη που ήταν για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σε αυτούς όμως τους βουλευτές δεν συγκαταλέγεται η κα Τζάκρη η οποία έσπασε την κομματική γραμμή και ψήφισε και στις 4 κάλπες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ψήφισε υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου, αλλά σε καμία περίπτωση σε ενδεχόμενες διαρροές θα πρέπει να δικαιολογήσει την ψήφο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ, κ. Λοβέρδος υπό το φόβο “ενοχοποίησης” σε περίπτωση διαρροών κατά του κ. Βενιζέλου, ψήφισε μόνο στην πρώτη κάλπη, δηλαδή για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ομοίως έπραξαν οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Κασσής και Κουτσούκος, ενώ αντίθετα οι ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονταν από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, κ.κλ Μπόλαρης, Ανδρουλάκης και η κα Γκερέκου ψήφισαν και στις 4 κάλπες.

Από την εκλογική διαδικασία αξίζει να σημειωθεί ότι έλειπαν Παραστατίδης και Αηδόνης.

(antinews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου