Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Ο εισαγγελέας στέλνει στο εδώλιο τον Άκη και άλλους 19 για ξέπλυμα μαύρου χρήματος


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου παραπέμπει ο εισαγγελέας τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άμυνας ΆκηΤσοχατζόπουλο και σε άλλους 19 συγκατηγορουμένους του για την πολύκροτη υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.


Ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 20 εκ των συνολικά 21 κατηγορουμένων στην υπόθεση, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχεται από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης και η θεία της Αικατερίνη, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης. Επίσης, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

Στην ογκώδη πρότασή του που αριθμεί 350 σελίδες, ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι είναι επαρκή για αυτούς τα επιβαρυντικά στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την ανάκριση προκειμένου να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Για τον λόγο αυτό προτείνει την παραπομπή σε δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και μελών της οικογένειάς του αλλά και στενών συνεργατών του, μεταξύ των οποίων και του Γιάννη Σμπώκου.

Αντίθετη άποψη εκφράζει ο εισαγγελέας μόνο για τον εκπρόσωπο της offshore εταιρείας Bluebell Ευτύχιο Ατσοπάρδη, για τον οποίο προτείνει να μην παραπεμφθεί σε δίκη, κρίνοντας ως μη επαρκή τα στοιχεία σε βάρος του.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου