Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Ινδία: Περισσότεροι από 100 νεκροί από το κρύο τις τελευταίες 2 εβδομάδες


Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος που επικρατεί στο βόρειο κρατίδιο της Ινδίας Ουτάρ Πραντές, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ το γειτονικό Νέο Δελχί κατέγραψε την ψυχρότερη ημέρα των τελευταίων 44 ετών, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.


Συνολικά 107 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ουτάρ Πραντές, περιλαμβανομένων 15 χθες Τετάρτη στις πόλεις Μουζαφαρναγκάρ, Μαθούρα, Άγκρα, Μπουλαντσάχρ και Ετάχ, έγραψαν οι Times της Ινδίας.

Στην Μουζαφαρναγκάρ σημειώθηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία στο κρατίδιο καθώς ο υδράργυρος έπεσε στους 0,6 βαθμούς Κελσίου.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας καταστροφών του κρατιδίου διέψευσαν ότι οι θάνατοι οφείλονται στο ψύχος, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα πολλοί άστεγοι και φτωχοί πέθαναν από το κρύο.

Άλλοι σκοτώθηκαν σε τροχαία εξαιτίας της ομίχλης.

Η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί έπεσε χθες στους 9,8 βαθμούς Κελσίου, 11 βαθμούς χαμηλότερα από τον μέσο όρο του Ιανουαρίου, κατά την ψυχρότερη μέρα που βίωσε η πόλη από το 1969, ανακοίνωσε η Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πυκνή ομίχλη προκάλεσε την διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας και προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη τη βόρεια Ινδία.

(ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου