Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ

ΝΕΤ 20.00
Kωμωδία, 1984 (Έγχρ.), 93'

ALL OF ME. Αμερικανική ταινία του Καρλ Ράινερ, με τους Στιβ Μάρτιν, Λίλι Τόμλιν, Βικτόρια Τέναντ.

Το πνεύμα μιας εκκεντρικής εκατομμυριούχου μπαίνει κατά λάθος στο σώμα του δικηγόρου της.

Κι όμως αυτή η κωμωδία είναι σχεδόν τέλεια, αφού όχι μόνο αντιμετωπίζει με σαρωτικό χιούμορ το θέμα της κατάληψης ενός σώματος από μια ξένη προς αυτό δύναμη αλλά και έχει έναν Στιβ Μάρτιν σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του.



ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΙ

(Βαθμολογία Armageddon: 3/5 - Πρόταση Ημέρας)

ΕΤ3 20.00
Κωμωδία, 1997 (Έγχρ.), 96'

DECONSTRUCTING HARRY. Αμερικανική ταινία του Γούντι Άλεν, με τον ίδιο και τις Τζούντι Ντέιβις, Τζούλια Λούις Ντρέιφους.

Ο Χάρι, ένας μεσήλικος, ερωτύλος συγγραφέας, ταξιδεύει για να παραστεί σε μια πανεπιστημιακή τελετή που γίνεται προς τιμήν του.

Επηρεασμένος από τις «Άγριες Φράουλες» του Μπέργκμαν, ο Γούντι Άλεν κάνει μια φαινομενικά χαοτική ταινία, που προσθέτει στους μόνιμους προβληματισμούς του την έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μέσα από εντελώς φρέσκο, δηλητηριώδες χιούμορ.


Ο ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑΣ 

ΕΤ3 21.35
Κωμωδία, 1967 (Α/Μ), 88'

Ελληνική ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Γκέλυ Μαυροπούλου, Νίκο Σταυρίδη.

Φιλήσυχος υπάλληλος της καρπαζιάς και ερασιτέχνης συνθέτης με φιλοδοξίες να κερδίσει στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται ως... σωσίας του εαυτού του για να εποδείξει στους δικούς του ότι δεν είναι κορόιδο.

Δηλαδή χαζοπαρεξηγήσεις εις διπλούν.


THE TWILIGHT SAGA: ΕΚΛΕΙΨΗ

STAR 22.00
Θρίλερ, 2010 (Έγχρ.), 124'

THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE. Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Σλέιντ, με τους Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τέιλορ Λότνερ.

Πόσοι πιστεύουν ακόμη ότι ο σκηνοθέτης μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή; Από το franchise του «Χάρι Πότερ» μέχρι αυτό του «Λυκόφωτος», κόσμος πάει κι έρχεται πίσω από την κάμερα, όμως το επί της οθόνης αποτέλεσμα δεν διαφέρει παρά στις λεπτομέρειες. Ειδικά δε για το αντίστοιχο target group, ούτε καν σε αυτές. Έτσι, αν και τον άχρωμο Κρις Γουέιτζ της «Νέας Σελήνης» αντικαθιστά τώρα ο δυναμικός Ντέιβιντ Σλέιντ από το «30 Μέρες Νύχτα», οι τρομακτικο-ρομαντικές περιπέτειες της Μπέλα απλώς παραλλάσσουν το δοκιμασμένο, χρυσοφόρο μοτίβο των προηγουμένων δύο ταινιών.

Από τη μία απαλή μουσική, τρυφερή ατμόσφαιρα και κουβέντες για… προγαμιαίο σεξ (!), ανακατεμένες με εφηβικά ερωτήματα για την αξία της υπέρτατης ερωτικής θυσίας, συνοδεύουν τις αισθηματικές ανησυχίες του νεανικού ζευγαριού, το οποίο φλερτάρει όλο και πιο έντονα με την ιδέα του τριγώνου. Από την άλλη η εκδικητική Βικτόρια, οι Βολτούρι και μια καινούργια απειλή συναντιούνται στο αγωνιώδες κομμάτι του φιλμ, το οποίο παραμένει το πιο καλοσκηνοθετημένο και το μόνο ενδιαφέρον. Η λογική του κινηματογραφικού σίριαλ κυριαρχεί εντελώς πλέον, με την ερωτική ιστορία να περιπλέκεται αναίτια και αφελώς όλο και περισσότερο, τους χαρακτήρες να εξελίσσονται όσο και αυτοί ενός τηλεοπτικού επεισοδίου και την πλοκή να εφευρίσκει προσχηματικές απειλές, οι οποίες παραπέμπουν τις εκκρεμότητες στην επόμενη (κομμένη στα δύο) ταινία.


SOLO

MEGA 01.15
Επιστημονικής φαντασίας, 1996 (Έγχρ.), 94'

Αμερικανο-μεξικανική ταινία του Νορμπέρτο Μπάρμπα, με τους Μάριο Βαν Πιμπλς, Γουίλιαμ Σάντλερ, Έιντριεν Μπρόντι.

Ένα ανδροειδές με εξοπλισμό και ικανότητες Terminator και «καρδιά» μικρού παιδιού, παρακούει τις εντολές των κατασκευαστών του που το έχουν στείλει να καταπνίξει μια εξέγερση στη Λατινική Αμερική.

Πριν ζητήσουμε τόσο ανθρωπισμό από την τεχνολογία, τι θα έλεγαν τα μηχανήματα καταρχάς να μην κρασάρουν παίζοντας με τα νεύρα μας;


ΙΔΙΟΦΥΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

STAR 03.15
Κομεντί, 2008 (Έγχρ.), 90'

SMART PEOPLE. Αμερικανική ταινία του Νόαμ Μούρο, με τους Ντένις Κουέιντ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

Ένας πρώην ιδεαλιστής καθηγητής, ο οποίος μετά το θάνατο της συζύγου του έχει γίνει αδιάφορος και μισάνθρωπος, επιστρέφει στην παλιά του κοσμοθεωρία εξαιτίας της γιατρού που τον κουράρει όταν αρρωσταίνει.

Μέσα στους συναισθηματικούς παφλασμούς των σχέσεων που υπαγορεύει το σενάριο, ο Ντένις Κουέιντ κι ακόμη και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ φτιάχνουν χαρακτήρες ολοκληρωμένους και οικείους.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου