Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

ΝΕΤ 22.00
Θρίλερ, 2011 (Έγχρ.), 89'

TICKET OUΤ. Αμερικανική ταινία του Νταγκ Λοντάτο, με τους Ρέι Λιότα, Αλεξάντρα Μπρέκενριτζ, Μπίλι Μπερκ.

Παρόλο που ο πρώην σύζυγός της έχει κερδίσει το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά τους μία φορά την εβδομάδα, μια χωρισμένη γυναίκα αναγκάζεται να διαφύγει με εκείνα μακριά του γιατί ο θυμός του είναι ανεξέλεγκτος. Στην προσπάθειά της αυτή βρίσκει σύμμαχο έναν άντρα που δουλεύει για μια μυστική οργάνωση η οποία προσφέρει προστασία σε γυναίκες θύματα κακοποίησης.

Ένα θρίλερ διαπολιτειακής καταδίωξης, που αν και προσπαθεί να εκθέσει το δίλημμα ανάμεσα στο νομικά λάθος και το ηθικά σωστό, καταλήγει να είναι μια περιπετειούλα με αναμενόμενες θετικές (εννοείται πως κάτι θα παίξει ανάμεσα στον πράκτορα και τη μητέρα!) και αρνητικές επιπλοκές.



VAN HELSING

STAR 22.00
Τρόμου, 2004 (Έγχρ.), 131'

Αμερικανική ταινία του Στίβεν Σόμερς, με τους Χιου Τζάκμαν, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ.

Ο Βαν Χέλσινγκ, κυνηγός τεράτων, έρχεται στην Τρανσιλβανία για να αντιμετωπίσει τον κόμη Δράκουλα, ο οποίος έχει ως υποχείριο έναν λυκάνθρωπο, ενώ αναζητά το τέρας του Φρανκενστάιν για τα πειράματα που θα τον οδηγήσουν στη δημιουργία μιας νέας φυλής βαμπίρ!

Εντάξει, πρόθεση του Σόμερς είναι η παρωδία (την ίδια δουλειά είχε κάνει και στις «Μούμιες» και στο «The Scorpion King»), αλλά και πάλι το σενάριο δεν έχει κανέναν ειρμό, η ενσωμάτωση του τέρατος του Φρανκενστάιν στην ιστορία είναι για γέλια, ενώ η ιδέα με τα βαμπίρ-κουκούλια θυμίζει κακέκτυπο του «Άλιεν». Πρόβλημα για ακόμη μία φορά τα ψηφιακά εφέ, η ταύτιση της ατμόσφαιρας με το ντεκόρ και η συσσώρευση της δράσης. Αν βρισκόμασταν στην Αγγλία, θα ανάβαμε ένα κερί στον τάφο του Πίτερ Κάσινγκ, του ηθοποιού που ταυτίστηκε με το ρόλο του Βαν Χέλσινγκ, γιατί τα κόκαλά του θα τρίζουν για τον εκφυλισμό του θρυλικού ήρωα!


ΨΕΥΤΗΣ ΗΛΙΟΣ

(Βαθμολογία Armageddon: 3.5/5 - Πρόταση Ημέρας)

ET1 22.30
Σινεφίλ, 1994 (Έγχρ.), 135'

SOLEIL TROMPEUR. Ρωσο-γαλλική ταινία του Νικίτα Μιχάλκοφ, με τους Νικίτα Μιχάλκοφ, Όλεγκ Μενσικόφ, Ινγκεμπόργκα Νταπτουνάιτε.

Στη Ρωσία του 1936, ο ήρωας της επανάστασης συνταγματάρχης Κοτόφ περνάει το καλοκαίρι στην ντάτσα του με την οικογένεια και τους συγγενείς του. Η επίσκεψη του ξαδέρφου Ντμίτρι, παλιού αρραβωνιαστικού της γυναίκας του, ζωηρεύει τη διάθεση όλων, ο Κοτόφ όμως παραμένει επιφυλακτικός.

Δίκαια, καθώς οι καιροί κρύβουν εκπλήξεις, τις οποίες ο Μιχάλκοφ προετοιμάζει δεξιοτεχνικά και υπόγεια σε όλη την εξέλιξη της ταινίας. Όταν τις αποκαλύπτει, γίνεται πιο κραυγαλέος και διδακτικός απ’ όσο θα θέλαμε, αλλά για δύο ολόκληρες ώρες κεντάει αριστοτεχνικά ένα τόσο διακριτικό, εύθραυστο και κομψό ψυχολογικό δράμα τσεχοφικών αποχρώσεων, αντάξιο των καλύτερων κινηματογραφικών του στιγμών («Μαύρα Μάτια», «Πέντε Βράδια», «Μηχανικά Πιάνα»). Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ Κανών.


ΦΟΒΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

MEGA 23.30
Τρόμου, 2003 (Έγχρ.), 86'

DARKNESS FALLS. Αμερικανο-αυστραλιανή ταινία του Τζόναθαν Λίμπεσμαν, με τους Τσάνι Κλέι, Έμα Κόλφιλντ, Σάλιβαν Στάπλτον.

Ένα πνεύμα από τα παλιά επιστρέφει με εκδικητικές διαθέσεις σε μια μικρή αμερικανική πόλη.

Μερικές στιγμές αυτή η ξεκάθαρα προορισμένη για αίθουσα multiplex ταινία τρόμου είναι αρκετά αποτελεσματική ώστε να σε αναγκάσει να ανάψεις ένα φως παραπάνω.


Η ΑΠΙΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

(Βαθμολογία Armageddon: 3/5)

ΝΕΤ 00.45
Δραματική, 1969 (Έγχρ.), 98'

LA FEMME INFIDELE. Γαλλο-ιταλική ταινία του Κλοντ Σαμπρόλ, με τους Στεφάν Οντράν, Μισέλ Μπουκέ, Μορίς Ρονέ.

Ένας ευυπόληπτος αστός δολοφονεί τον εραστή της γυναίκας του, αλλά εκείνη τον καλύπτει.

Ο Σαμπρόλ χρησιμοποιεί τους όρους του θρίλερ για να κάνει μία σάτιρα της υποκρισίας και της ηθικολογίας της αστικής τάξης.


Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

STAR 03.15
Δραματική, 2001 (Έγχρ.), 90'

TAKING BACK OUR TOWN. Αμερικανική τηλεταινία του Σαμ Πίλσμπιουρι, με τους Λόρα Ίνες, Ρούμπι Ντι, Κρις Μπάουερ.

Άλλη μια αληθινή ιστορία ως δραματοποιημένο ρεπορτάζ, για μια ακτιβίστρια νοικοκυρά που ξεσηκώνεται ενάντια στην εγκατάσταση μιας πολυεθνικής χημικών στην επιβαρυμένη οικολογικά πόλη της.

Οι καλοί από τη μία, οι κακοί από την άλλη και κάπως έτσι τονώνεται η πίστη του παντοιοτρόπως αγανακτισμένου, άυπνου τηλεθεατή στη δύναμη του ακτιβισμού… των άλλων.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου