Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ

ALPHA 21.00
Κομεντί, 2010 (Έγχρ.), 100'

LEAP YEAR. Αμερικανική ταινία του Άναντ Τάκερ, με τους Έιμι Άνταμς, Μάθιου Γκουντ, Άνταμ Σκοτ.

Τι περιθώρια έχεις να νοστιμέψεις λιγάκι το καλλιτεχνικά ανάλατο ρομάνς πιάτο; Ζωηρές ερμηνείες κι εντυπωσιακή φωτογραφία ως επί το πλείστον. Ευτυχώς, οι παραγωγοί του «Ζητείται Γαμπρός» τα καταφέρνουν σχετικά καλά και στα δύο. Ξεκινούν από την απόλυτη ginger star των καιρών μας, την Έιμι Άνταμς, η οποία ερμηνεύει με την ακαταμάχητη τσαχπινιά της μια νευρωτική Αμερικανίδα διακοσμήτρια. Αφού το ταίρι της, ένας νεο-γιάπης καρδιολόγος, αμελεί συστηματικά να τη στεφανωθεί, εκείνη βρίσκει ως αφορμή ένα παμπάλαιο ιρλανδικό έθιμο και ταξιδεύει στο Δουβλίνο για να του κάνει πρόταση γάμου!


Στην τύπου «Lonely Planet» περιήγηση στα αξιοθέατα και στις παραδόσεις της πανέμορφης Ιρλανδίας προσθέστε την ισορροπημένη, χαμηλών τόνων ερμηνεία του Μάθιου Γκουντ ως υποψήφιου εραστή της Έιμι Άνταμς κι έχετε ένα φιλμ το οποίο, χωρίς να αιφνιδιάζει στο ελάχιστο, κερδίζει στα σημεία το χαρακτηρισμό του συμπαθητικού ρομαντικού δίωρου.


THE PRESTIGE

STAR 22.00
Δραματική, 2006 (Έγχρ.), 131'

Αμερικανική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, με τους Χιου Τζάκμαν, Κρίστιαν Μπέιλ, Σκάρλετ Γιόχανσον.

Δύο μάγοι της βικτοριανής εποχής ανταγωνίζονται ανελέητα μεταξύ τους, προσπαθώντας να κλέψουν ο ένας τα μυστικά του άλλου.

Στην αρχή της ταινίας, ο Μάικλ Κέιν, μέντορας των δύο μάγων, εξηγεί σε μια παιδούλα ότι κάθε μαγικό κόλπο αποτελείται από τρία μέρη: την υπόσχεση, το κόλπο και το θαύμα. Κάπως έτσι ενορχηστρώνει την ταινία του και ο Νόλαν, μεταφέροντάς μας αρχικά σε ένα αληθοφανές και εντυπωσιακά φτιαγμένο βικτοριανό Λονδίνο, σε μια εποχή όπου μάγοι όπως ο Χουντίνι ήταν οι μεγάλοι σόουμαν. Καθώς, όμως, εντείνεται ο ανταγωνισμός των δύο πρωταγωνιστών, διεισδύουμε στη σφαίρα του γοτθικού θρίλερ, αλλά και σε μυστήρια πέραν της κοινής λογικής. Δυστυχώς, το επερχόμενο «θαύμα» δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών, αφού η ταινία κλείνει με μια ελάχιστα πειστική αστυνομική εξήγηση, βασισμένη εν μέρει σε στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Θέλοντας να παίξει υπερβολικά το μάγο-σκηνοθέτη (το βλέπεις το «Inception» να έρχεται), ο Νόλαν οδήγησε την ίντριγκα σε μια σειρά θεατρικών εντυπωσιασμών που διχάζουν: κάποιοι θα παρακολουθήσουν καθηλωμένοι την ταινία ως αληθινοί θεατές σόου μαγείας, κάποιοι άλλοι όμως θα τη βρουν βαρετή και ψευτο-εντυπωσιακή.


ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΑΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

ΝΕΤ 01.00
Κομεντί, 2006 (Έγχρ.), 82'

JE PENSE A VOUS. Γαλλική ταινία του Πασκάλ Μπονιτζέρ, με τους Εντουάρντ Μπαέ, Τζεραλντίν Παϊλά, Σαρλ Μπερλίνγκ.

Πρώην, νυν και επόμενοι ερωτικοί σύντροφοι μπλέκονται σ’ ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων.

Ενδεικτικό είναι ένα απόσπασμα από την υπόθεση: «Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ίδιο βράδυ η Αν θα συναντήσει τον Ερμάν, την ώρα που η Νταϊάν θα επισκεφτεί τον Αντουάν, πρώην γιατρό της Αν και μετέπειτα σύζυγό της…» Σαν σαπουνόπερα –δεν συμφωνείτε;


ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ 

STAR 03.30
Θρίλερ, 2007 (Έγχρ.), 106'

DEATH SENTENCE. Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Γουάν, με τους Κέβιν Μπέικον, Γκάρετ Χέντλαντ, Κέλι Πρέστον.

Ο Νικ Χιουμ, οικογενειάρχης και στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας του γιου του. Μαθαίνοντας ότι ο δράστης θα μείνει στη φυλακή το πολύ τρία χρόνια, αποφασίζει ν’ αποδώσει ο ίδιος δικαιοσύνη.

Γκροτέσκα ιστορία αστικού τρόμου και εκδίκησης αλά Τσαρλς Μπρόνσον, από τον συγγραφέα του «Εκτελεστή της Νύχτας» και τον σκηνοθέτη του «Saw».

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου