Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ομπράντοβιτς: «Δεν θα κινιόμουν με γνώμονα τα λεφτά»


Συνέντευξη σε Ισπανικό περιοδικό παραχώρησε ο πρώην προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και αναφέρθηκε στους λόγους αποχώρησής του από τους «πράσινους».  
 
Ο Σέρβος μίλησε στο περιοδικό «Gigantes del Basket» και δεν έκανε καμία αναφορά σε οικονομικά ζητήματα. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αλέγια, μια πόλη κοντά στη Βαρκελόνη.


«Εγώ είχα από καιρό στο μυαλό μου το να ξεκουραστώ για έναν χρόνο» αποκάλυψε αρχικά προσθέτοντας πως «αυτό το καλοκαίρι, και ύστερα από 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό και για τους δύο, για τον σύλλογο και για μένα, ένας τέτοιος χρόνος».

Ο Ζέλικο, όμως, επισημαίνει στη συνέχεια ότι απέρριψε τις προτάσεις που του έγιναν γιατί είχε αποφασίσει να σταματήσει και δεν τον απασχολούσαν καθόλου τα χρήματα.

«Ξέρω ότι μίλησαν με τον μάνατζέρ μου, αλλά η απόφαση είχε παρθεί και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν θα κινιόμουν με γνώμονα τα λεφτά. Μετά από 21 χρόνια προπονώντας ξέρω τι μπορώ να ζητήσω από μια ομάδα για να αισθάνομαι ευτυχισμένος, αλλά μέσα σε αυτά που μπορώ να ζητήσω, δεν είναι τα χρήματα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος εξήγησε ακόμα πως «θα αποτελούσε κίνητρο ένα πρότζεκτ που θα με ενθουσίαζε. Και για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να μου προσφέρει την δυνατότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί, να μπορούμε να διεκδικούμε τίτλους στην Ευρώπη. Και, πάνω απ' όλα, να θέλει η οικογένειά μου να πάμε στο μέρος απ' όπου θα έρθει αυτή η πρόταση, Αλλά για να αποφασίσω για κάποια επιλογή, απομένει ακόμα πολύς χρόνος».

Αυτός ο χρόνος ξεκούρασης επιτρέπει στον Ομπράντοβιτς να αφιερώνει πολύ καιρό στον 13χρονο υιό του Τζόρτζε, ο οποίος αγωνίζεται στους μικρούς της Μπανταλόνα και, όπως ο πατέρας του, παίζει στην θέση του πλέι μέικερ.

«Τι θέση θα μπορούσε να παίζει άλλωστε;» αναρωτιέται χαμογελώντας ο Ζέλικο, προσθέτοντας πως «δεν τον βλέπω πολύ να παίζει γιατί θέλω να τον αφήσω να πάρει τον δρόμο του. Προπονείται δύο φορές την εβδομάδα, παίζει και διασκεδάζει. Αν καθοδηγεί όπως εγώ μέσα στο γήπεδο; Διαθέτει, πάντως, αρκετό. τσαμπουκά»

«Οπου και αν δούλεψα ήμουν ευτυχισμένος, γιατί είμαι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος που προσαρμόζεται στον τόπο όπου φτάνει» καταλήγει ο Ομπράντοβιτς, η φιλοσοφία του οποίου στο μπάσκετ είναι απλή: «Να βάζεις έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλο (σ.σ. γελάει)». Ο Ζέλικο ξεκαθαρίζει ότι «η ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια και ότι συμβαίνει στα αποδυτήρια να μην βγαίνει προς τα έξω. Πρέπει να υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ όλων των μελών της ομάδας».

Ο Σέρβος δεν δίστασε και να προτείνει τι πρέπει να γίνει κατά την γνώμη του στο μέλλον, ώστε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να μην κινδυνεύσει με αφανισμό. «Μια κλειστή Ευρωλίγκα. Δεν βλέπω άλλη λύση. Αν δεν το κάνουμε, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα έρθει το ΝΒΑ, θα δημιουργήσει μια περιφέρεια στην Ευρώπη και αυτό θα σημάνει τον θάνατο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως τέτοιου. Είναι καλύτερα να φανούμε εμείς ικανοί στο να οργανωθούμε και να φέρουμε εις πέρας αυτό το πρότζεκτ» τόνισε ο 52χρονος τεχνικός, δίνοντας και. λεπτομέρειες γι' αυτό το σχέδιο.

«Στα πρωταθλήματα θα αγωνίζονταν οι ομάδες που δεν παίρνουν μέρος στην Ευρωλίγκα και αυτές της Ευρωλίγκας θα συμμετείχαν στην τελική φάση των πρωταθλημάτων, εκεί περί τον Μάιο». Ακούτε, κύριε Τζόρντι Μπερτομέου;

(pamesports)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου