Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Παραίτηση Κουράκου με καταγγελίες για εμπλοκή Βουλγαράκη στους Ανεξάρτητους Έλληνες!

Εκρηκτική είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς δεκαπέντε μόλις λεπτά μετά την έναρξη των εργασιών της, παραιτήθηκε από το κόμμα και ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γ. Κουράκος καταγέλλοντας ότι πίσω από το κόμμα βρίσκεται ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης. Οποιαδήποτε εμπλοκή με το κόμμα αρνήθηκε ο Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τηλεφώνησε σε στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Αμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη για τις καταγγελίες του παραιτηθέντα βουλευτή Β'Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ.Κουράκου περί εμπλοκής του στο κόμμα του Π.Καμμένου. 

Ο κ. Βουλγαράκης δεν αρνείται ότι τηλεφώνησε σε στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «από καθαρό ενδιαφέρον», όπως λέει, ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κόμμα.

Απαντώντας στις καταγγελίες του Γιάννη Κουράκου περί παρουσίας του πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε: «Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές -από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον-, μετατρέπονται σε "επιχειρήματα" αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών. 

»Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα. Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ' οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα».

Παραίτηση Γ. Κουράκου

Όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν, με πήρε στο τηλέφωνο ένας πολιτικός και μου είπε: Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε; Ο κ. Κουράκος διευκρίνισε ότι ο πολιτικός ήταν ο Γ.Βουλγαράκης, στον οποίο, όπως είπε, του απάντησε, Τι μου ζητάς; πώς να μαζέψω εγώ τον Χρ. Ζώη; Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο, ο κ. Βουλγαράκης του ανταπάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη. 
Πάντα σύμφωνα με τον βουλευτή Β’ Πειραιά, ο ίδιος και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών Βουλγαράκη και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.

Τέλος ο κ. Κουράκος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.
Παρέμβαση Γιάννη Δημαρά
«Θεωρώ ότι όταν ένα πολιτικό πρόσωπο έχει κάτι να καταγγείλει, πρέπει να καταθέτει στοιχεία και όχι να πετάει μια κουβέντα και να φεύγει. Δεν τιμά κανέναν μας να μετατρέπει το κόμμα σε δημόσιο κουτσομπολιό» δήλωσε σχετικά με την καταγγελία Κουράκου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιάννης Δημαράς.
Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε και στη δική του στάση απέναντι στους ΑΝΕΛ και αποσαφήνισε ότι συνεχίζεται η συνεργασία του Άρματος Πολιτών χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα αποστασιοποίησης.
(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου