Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Οι ταινίες στην TV σήμερα...


Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ
(Βαθμολογία Armageddon: 2.5/5)
ALPHA 21.00
Περιπέτεια, 2007 (Έγχρ.), 123'
OCEAN’S THIRTEEN. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον.

Η συμμορία του Όσιαν καταστρώνει ένα απίστευτο σχέδιο για να εκδικηθεί για την προδοσία ενός παλιού μέλους της από το μεγαλοξενοδόχο Γουίλι Μπανκ (Αλ Πατσίνο).


Μέχρι τη μέση, οι αμέτρητες και αλλεπάλληλες αφηγήσεις σε φλας μπακ περισσότερο κατακερματίζουν παρά συγκροτούν μια σφιχτοδεμένη δομή. Από τη στιγμή, όμως, που αρχίζει να τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του Μπανκ, η ταινία αποκτά επιτέλους ρυθμό και αφηγηματική συνοχή. Ευφυής είναι η σύντομη αξιοποίηση του φαινομένου Όπρα Γουίνφρι, ενώ αντίθετα η παράλληλη ιστορία της υποτιθέμενης αφύπνισης των Μεξικανών εργατών κρύβει μια ανόητη ιδεολογική χειραγώγηση.


ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ…ΤΙΠΟΤ’ ΑΛΛΟ
ΕΤ1 22.00
Κομεντί, 2003 (Έγχρ.), 108'
ANYTHING ELSE. Αμερικανική ταινία του Γούντι Άλεν, με τους Τζέισον Μπιγκς, Κριστίνα Ρίτσι, Γούντι Άλεν.

Ο Τζέισον, νεαρός κωμωδιογράφος με λογοτεχνικές φιλοδοξίες, ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Αμάντα, μια κοπέλα με πολλές αντιφάσεις, η οποία του φορτώνει τη μητέρα της, ενώ τον απατά. Στο μεταξύ ο Ντόμπελ, ένας ηλικιωμένος κωμωδιογράφος που αποτελεί τον πνευματικό μέντορα του Τζέισον, προσπαθεί να τον πείσει να φύγουν για την Καλιφόρνια.

Χιουμοριστικές φιλοσοφίες για τη ζωή, την τέχνη και τον έρωτα, το Μανχάταν ως κοινωνικός περίγυρος με τους διανοούμενούς του και τους ανθρώπους της σόου μπίζνες, η αγάπη του Γούντι για τη τζαζ, το εφήμερο των διαπροσωπικών σχέσεων και το νεαρό ζεύγος Τζέισον Μπιγκς-Κριστίνα Ρίτσι σε καταστάσεις που έζησε στο παρελθόν εκείνο των Γούντι Άλεν-Νταϊάν Κίτον. Τίποτα που να μην έχουμε ξαναδεί και όλα αυτά που πάντα απολαμβάνουμε λιγότερο ή περισσότερο σε μια ταινία του Γούντι Άλεν.


Μ:Ι 2 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2
STAR 22.00
Περιπέτεια, 2000 (Έγχρ.), 123'
MISSION IMPOSSIBLE 2. Αμερικανική ταινία του Τζον Γου, με τους Τομ Κρουζ, Θάντι Νιούτον, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Βινγκ Ρέιμς, Άντονι Χόπκινς.

Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Χαντ βάζει ως δόλωμα μια όμορφη διαρρήκτρια για να ανακαλύψει τα ίχνη ενός πρώην συναδέλφου του, ο οποίος έχει στην κατοχή του έναν επικίνδυνο ιό.

Ένα ασυνάρτητο σενάριο σε μια ταινία καταιγιστικής δράσης, που θυμίζει ένα γιγάντιο πυροτέχνημα, όπως πολλές από τις δουλειές του ασυνεπούς Γου.


CANDY
ΝΕΤ 00.30
Δραματική, 2006 (Έγχρ.), 116'
Αμερικανική ταινία του Νιλ Άρμφιλντ, με τους Χιθ Λέτζερ, Άμπι Κόρνις, Τζόφρι Ρας. Η Κάντι ερωτεύεται με πάθος τον Νταν.

Η Κάντι ερωτεύεται με πάθος τον Νταν. Είναι και οι δύο πανέμορφοι, σέξι και γεμάτοι νιάτα. Ο Νταν όμως αγαπά εξίσου παθιασμένα και την ηρωίνη συμπαρασύροντας στον καταστροφικό κόσμο της και την Κάντι. Σύμμαχός τους ένας εστέτ μακροχρόνιος χρήστης, αντίπαλοί τους οι συντηρητικοί γονείς της Κάντι.

Ό,τι υπόσχεται η ταινία με τη φευγάτη εναρκτήρια σεκάνς -το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας σε μια σπιντάτη αλλά ρομαντικά κινηματογραφημένη περιδίνηση σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας- στην πορεία το γκρεμίζει. Η συμβατική κι επίπεδη σκηνοθεσία έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις ομολογουμένως εντυπωσιακές ερμηνείες των δύο τζάνκι: απρόσμενα εκρηκτική η νεαρή Άμπι Κόρνις, αγγελικά υποχθόνιος ο Χιθ Λέτζερ. Η τραγικότητα της εξάρτησης είναι υπερβολικά υπογραμμισμένη (μέσα σε έναν κατά τα άλλα όμορφο κόσμο), ενώ δεν λείπουν και σκηνές σοκ.


ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΟΛΩΜΑ
STAR 02.30
Δραματική, 2000 (Έγχρ.), 98'
THE PRIME GIG. Αμερικανική ταινία του Γκρέγκορι Μόσερ, με τους Βινς Βον, Εντ Χάρις, Τζούλια Όρμοντ.

Ένας μικροαπατεώνας υπάλληλος τηλεφωνικών πωλήσεων επιλέγεται για να πάρει μέρος σε ένα μεγάλο κόλπο, μόνο που ερωτεύεται τη σύντροφο του καινούργιου του αφεντικού.

Η θητεία του Γκρέγκορι Μόσερ στις θεατρικές σκηνές (έχει βραβευτεί μάλιστα με Tony) εξυπηρετεί την πλοκή που εκτυλίσσεται με μακροσκελείς τηλεφωνικές συνομιλίες. Το πρόβλημα βρίσκεται στο προβλεπόμενο και επιφανειακό σενάριο.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου