Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οι ταινίες στην TV σήμερα...


Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ
ALPHA 21.00
Περιπέτεια, 1997 (Έγχρ.), 126'
G.I. JANE. Αμερικανική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, με τους Ντέμι Μουρ, Βίγκο Μόρτενσεν, Αν Μπάνκροφτ.

Η λοχαγός Ο’ Νιλ είναι η πρώτη γυναίκα που επιλέγεται να εκπαιδευτεί στις δυνάμεις καταδρομών του Αμερικανικού Ναυτικού.


Είναι απίστευτο ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ γύρισε μια τέτοια ταινία. Επί δύο ώρες παρακολουθούμε πώς μια γυναίκα μεταμορφώνεται σε μηχανή πολέμου, χωρίς ποτέ να τίθεται το θέμα αν αυτό είναι κάτι καλό (για γυναίκες και άνδρες). Η πιο μεγάλη όμως «πονηριά» της ταινίας είναι ότι μας κάνει να αποδεχθούμε ως θέαμα τη φοβερή βαναυσότητα της στρατιωτικής εκπαίδευσης, ερωτικοποιώντας τη βία μέσα από τη σαδομαζοχιστική σχέση που ενώνει τον εκπαιδευτή Μόρτενσεν με τη Μουρ. Τελικά μήπως είναι ηδονή να είσαι κουρεμένη γουλί;


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
STAR 22.00
Περιπέτεια, 1999 (Έγχρ.) 117'
END OF DAYS. Αμερικανική ταινία του Πίτερ Χάιαμς, με τους Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Γκάμπριελ Μπερν, Ρόμπιν Τάνι.

Ένας αλκοολικός και άθεος σεκιουριτάς προστατεύει μια νεαρή κοπέλα από τον Σατανά αυτοπροσώπως, ο οποίος παραμονές του millennium καταφτάνει με ανθρώπινη μορφή για να εκπληρώσει την προφητεία της γέννησης του Αντίχριστου.

Η ιδέα να τα βάζει ο Σβαρτζενέγκερ με έναν κακό της τάξεως του ίδιου του Διαβόλου θα ήταν πραγματικά έξοχη αν είχαμε να κάνουμε με μια περιπέτεια που δεν θα έπαιρνε πολύ σοβαρά τον εαυτό της, παρά μια ταινία τρόμου και σατανισμού. Το χιούμορ δεν απουσιάζει, όμως, το κωμικό στοιχείο δύσκολα συμβαδίζει με την ψευδοθρησκευτική αληθοφάνεια και το εσχατολογικό κλίμα περί συντέλειας του κόσμου.


ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ
ΝΕΤ 01.00
Αστυνομική, 2003 (Έγχρ.), 102'
I’LL SLEEP WHEN I’M DEAD. Αμερικανο-αγγλική ταινία του Μάικ Χότζες, με τους Κλάιβ Όουεν, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζόναθαν Ρις Μέγερς.

Ο Γουίλ Γκρέιαμ έχει εγκαταλείψει το σκοτεινό παρελθόν του στο Λονδίνο, αλλά αναγκάζεται να επιστρέψει στους μαφιόζικους κόλπους της πρωτεύουσας εξαιτίας της ύποπτης αυτοκτονίας του αδερφού του.

Ο Χότζες παραπέμπει αυτόματα στο δικό του εξαιρετικό βρετανικό νουάρ «Συλλάβετε τον Κάρτερ», αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργήσει βαριά ατμόσφαιρα συνωμοσίας.


ΕΞΑΧΝΩΣΗ 
STAR 02.30
Θρίλερ, 2007 (Έγχρ.), 113'
SUBLIME. Αμερικανική τηλεταινία του Τόνι Κραντς, με τους Τομ Κάβανο, Κάθλιν Γιόρκ, Κας Άνβαρ.

Ένας άντρας ξυπνά από τη νάρκωση μετά από μια μικροεπέμβαση και ανακαλύπτει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Αν και διαρκεί λίγο παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε, αυτό το θρίλερ είναι αρκετά πρωτότυπο για να ξυπνήσει τους φόβους σας για την επίσκεψη στο γιατρό.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου