Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Alonso o... Ironman

Πέρα από τον τεχνικό εξοπλισμό, καθοριστικό ρόλο στη Formula 1 για τους πιλότους που κάνουν πρωταθλητισμό, παίζει η φυσική τους κατάσταση. Πλέον, οι πιλότοι δεν αρκούνται στο οδηγικό τους ταλέντο και την ευφυΐα τους αλλά πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του σπορ.


Η προπόνηση είναι διαρκής καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν για τους πιλότους που δεν περιορίζονται πια μόνο στα γυμναστήρια και στη σωστή διατροφή, αλλά τους βλέπουμε να ασχολούνται με μια σειρά από σπορ για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν σε υψηλό επίπεδο και να αντέξουν τον Γολγοθά που τους περιμένει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με τα συνεχόμενα ταξίδια σε κάθε Ήπειρο, τις εναλλαγές στις καιρικές συνθήκες και τις υψηλές απαιτήσεις του εκάστοτε Grand Prix.

Για παράδειγμα, ο Jenson Button είναι λάτρης του τριάθλου και συχνά πυκνά λαμβάνει μέρος σε αγώνες ή σε μαραθώνιους. Εξαίρεση δεν αποτελεί ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Fernando Alonso ο οποίος περνάει ατελείωτες ώρες κάνοντας ποδήλατο και κολύμβηση.

Ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που φέτος έχει καλύψει πάνω από 10.000 χιλιόμετρα κάνοντας ποδήλατο, θέτει τον πήχη ακόμα ψηλότερα καθώς πέρα από την προετοιμασία του για να ανταποκριθεί στην φετινή πρόκληση της κατάκτησης του πρώτου Πρωταθλήματος με τα χρώματα της Ferrari, σκοπεύει να λάβει μέρος τον προσεχή Φεβρουάριο στο Ironman Triathlon.

Πρόκειται για την υπέρτατη πρόκληση όσον αφορά στους αγώνες αντοχής, καθώς οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν 3,86 χιλιόμετρα κολυμπώντας, 180,25 χιλιόμετρα με ποδήλατο και 42,2 χιλιόμετρα τρέχοντας.

Στους περισσότερους αγώνες αυτού του είδους υπάρχει χρονικός περιορισμός καθώς οι αθλητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν και τα τρία αθλήματα μέσα σε 17 ώρες!

http://www.e-go.gr/wmotors/articles.asp?catid=15670&subid=2&pubid=7249108

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου