Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV;


ΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ 
STAR 21.00
Κομεντί, 1998 (Έγχρ.), 114'
YOU’VE GOT MAIL. Αμερικανική ταινία της Νόρα Έφρον, με τους Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Γκρεγκ Κινίαρ.

Η ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη μ’ έναν άγνωστό της συνομιλητή στο Internet, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι ο διευθυντής του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που άνοιξε απέναντι.


Το ενδιαφέρον της Νόρα Έφρον δεν στρέφεται στις διαπροσωπικές σχέσεις στην εποχή του Internet (ήταν ακόμη νωρίς για να καταπιαστεί κάποιος με το φαινόμενο), αλλά στο πώς να μεταφέρει στην οθόνη την ατμόσφαιρα μιας παραδοσιακής νεοϋορκέζικης γειτονιάς. Το αποτέλεσμα είναι συμπαθητικό κυρίως χάρη στη Μεγκ Ράιαν.


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 
ΑΝΤ1 21.00
Περιπέτεια, 1996 (Έγχρ), 110'
MISSION: IMPOSSIBLE. Αμερικανική ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα, με τους Τομ Κρουζ, Εμανουέλ Μπεάρ, Γιόν Βόιτ.

Ο Ίθαν Χαντ, ένας από τους επιζώντες της ομάδας του Τζιμ Φελπς (από την τηλεοπτική σειρά), προσπαθεί να βρει τον προδότη που αποδεκάτισε την ομάδα του.

Διπρόσωποι πράκτορες, μοιραίες γυναίκες και αθώοι ήρωες που πρέπει να παρανομήσουν για να αποδείξουν την αθωότητά τους. Ο Ντε Πάλμα δίνει τη δική του εκδοχή της «Σκιάς των Τεσσάρων Γιγάντων», οπωσδήποτε χωρίς τη συνοχή του Χίτσκοκ, αλλά με ασυναγώνιστη βιρτουοζιτέ, εγκαινιάζοντας ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise του σύγχρονου Χόλιγουντ.


ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
ΕΤ3 23.00
Αστυνομική, 1947 (Α/Μ), 97'
OUT OF THE PAST. Αμερικανική ταινία του Ζακ Τουρνέρ, με τους Ρόμπερτ Μίτσαμ, Κερκ Ντάγκλας, Τζέιν Γκριρ.

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ ψάχνει να βρει την εξαφανισμένη ερωμένη ενός γκάνγκστερ, αλλά στη συνέχεια την ερωτεύεται.

Κορυφαίο φιλμ νουάρ, όπου εικονογραφείται με τον πιο εύγλωττο τρόπο το θέμα της μοίρας και της αδυναμίας του ατόμου να ξεφύγει από το παρελθόν του. Η Τζέιν Γκριρ ενσαρκώνει μια διπρόσωπη γυναίκα, θύτη και θύμα ενός βρόμικου κοινωνικού χώρου, τα ηνία του οποίου κρατά ο Κερκ Ντάγκλας σ’ έναν από τους πρώτους ρόλους της καριέρας του.


ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ
ΑΝΤ1 23.30
Περιπέτεια, 2004 (Έγχρ.), 146'
MAN ON FIRE. Αμερικανική ταινία του Τόνι Σκοτ, με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ντακότα Φάνινγκ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

Πρώην πράκτορας της CIA με προβλήματα συνείδησης γίνεται σωματοφύλακας και φίλος με ένα εννιάχρονο κορίτσι. Όταν η μικρή πέφτει θύμα απαγωγής, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εκδικητική οργή του.

Δεύτερη μεταφορά του μυθιστορήματος του Α. Τζ. Κουινέλ (η πρώτη το 1987 από τον Ελί Σουρακί), που αναλώνεται σε μια μπανάλ ιστορία σαδιστικής εκδίκησης. Η επιστροφή σε μια θεματολογία ιδανική για ταινία με τον Τσαρλς Μπρόνσον, χωρίς ίχνος προβληματισμού για την αυτοδικία, σηματοδοτεί ένα επικίνδυνο ιδεολογικό πισωγύρισμα.


ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ
STAR 23.30
Τρόμου, 1998 (Έγχρ.), 120'
BLADE. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Νόρινγκτον, με τους Γουέσλι Σνάιπς, Στίβεν Ντορφ, Κρις Κριστόφερσον.

Ο Μπλέιντ, υβρίδιο ανθρώπου και βαμπίρ, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973 ως δευτερεύων ήρωας σε κόμικ της Marvel, προσπαθεί να αποτρέψει τα σχέδια του νέου αδίστακτου αρχηγού των κακών βρικολάκων να αφανίσει το ανθρώπινο γένος.

Ο ήρωας αποκτά διαστάσεις άτρωτου ήρωα, εκφυλίζοντας έτσι τη βαμπιρική μυθολογία σε μια ραμποειδή περιπέτεια μεγάλου προϋπολογισμού.


CONSTANTINE
ALPHA 24.00
Θρίλερ, 2005 (Έγχρ.), 121'
Αμερικανική ταινία του Φράνσις Λόρενς, με τους Κιάνου Ριβς, Ρέιτσελ Βάις, Τίλντα Σουίντον.

Δεύτερη για σήμερα καταγέλαστη μεταφορά ενός κόμικ ήρωα στον κινηματογράφο. Ένας κυνηγός δαιμόνων συνεργάζεται με μια αστυνομικό για να αποτρέψουν τα σχέδια κυριαρχίας του γιου του Σατανά.

Ένας ήρωας της DC Comics ρεζιλεύεται νικώντας τους δαίμονες με γροθιές ή φλόγες από αναπνοή δράκου, ενώ η «πραγματική» Σουίντον συμμετέχει στις πιο –άθελά τους– αστείες σκηνές της ταινίας.


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΩΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ 
ΕΤ1 01.15
Κωμωδία, 2010 (Έγχρ.), 91'
HOW TO MAKE LOVE TO A WOMAN. Αμερικανική ταινία του Σκοτ Κάλβερ, με τους Τζος Μέγερς, Κρίστεν Ρίτερ, Γιουτζίν Μπερντ.

Το ερώτημα που απασχολεί όλο τον ανδρικό πληθυσμό αναλαμβάνει να το απαντήσει ο Άντι με τη βοήθεια μιας φίλης του.

Έπειτα από μια σειρά ελαφρώς βαρετών και όχι ιδιαίτερα αστείων συνεντεύξεων, μεταξύ των οποίων και με την πορνοστάρ Τζένα Τζέιμσον, το συμπέρασμα είναι ότι για να ικανοποιήσεις τη φίλη σου πρέπει να επαινείς την κόμμωση και το χρώμα των νυχιών της…


ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ
ΝΕΤ 01.30
Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 106'
MINDHUNTERS. Αμερικανική ταινία του Ρένι Χάρλιν, με τους Βαλ Κίλμερ, Τζόνι Λι Μίλερ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Πατρίσια Βελάσκεζ.

Επτά εκπαιδευόμενοι πράκτορες του FBI βρίσκονται σ' ένα απομονωμένο νησί για τις ανάγκες μιας άσκησης προσομοίωσης του κυνηγητού ενός δολοφόνου. Κάποιος, όμως, αρχίζει να τους εξοντώνει στ' αλήθεια και δεν μπορεί παρά να είναι μέλος της ομάδας.

Ένα παντελώς ασυνάρτητο σενάριο, χωρίς ίχνος αστυνομικής αληθοφάνειας, που τα δάνειά του από το μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι «Δέκα μικροί νέγροι» ελάχιστα το δικαιώνουν. Θέλει να είναι θρίλερ, αλλά έχει ελάχιστο σασπένς, αφού η τύχη των αντιπαθητικών πρωταγωνιστών μας αφήνει αδιάφορους.


ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
STAR 02.00
Περιπέτεια, 2002 (Έγχρ.), 85'
DERAILED. Αμερικανική ταινία του Μπομπ Μιζιορόβσκι, με τους Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, Λόρα Χάρινγκ, Τόμας Αράνα.

Ο κυβερνητικός πράκτορας Ζακ Κριστόφ αναλαμβάνει να μεταφέρει με τρένο μια κακοποιό και τη λεία της, που είναι ένας επικίνδυνος ιός. Αυτό τον ιό έχουν βάλει στο μάτι τρομοκράτες, που καταλαμβάνουν το τρένο και δυσκολεύουν την αποστολή του παλικαριού μας.

Ατρόμητος εκείνος, τους συμμορφώνει γρήγορα γρήγορα όλους με τις γροθιές του, γιατί έχει και μια οικογένεια που τον περιμένει σπίτι. Αν θέλεις να δικαιολογήσεις το πόσο κακή είναι η ταινία, λες ότι είναι παρωδία. Πάντως τον λυπάσαι λίγο τον Βαν Νταμ που γερνάει κάνοντας τα ίδια και τα ίδια.


CONSTANTINE
ALPHA 03.15
Θρίλερ, 2005 (Έγχρ.), 121'
Αμερικανική ταινία του Φράνσις Λόρενς, με τους Κιάνου Ριβς, Ρέιτσελ Βάις, Τίλντα Σουίντον.

Δεύτερη για σήμερα καταγέλαστη μεταφορά ενός κόμικ ήρωα στον κινηματογράφο. Ένας κυνηγός δαιμόνων συνεργάζεται με μια αστυνομικό για να αποτρέψουν τα σχέδια κυριαρχίας του γιου του Σατανά.

Ένας ήρωας της DC Comics ρεζιλεύεται νικώντας τους δαίμονες με γροθιές ή φλόγες από αναπνοή δράκου, ενώ η «πραγματική» Σουίντον συμμετέχει στις πιο –άθελά τους– αστείες σκηνές της ταινίας.


ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ 
STAR 03.45
Τρόμου, 1982 (Έγχρ.), 114'
POLTERGEIST. Αμερικανική ταινία του Τομπ Χούπερ, με τους Κρεγκ Νέλσον, ΤζοΜπεθ Γουίλιαμς.

Το καλύτερο κλείσιμο της βραδιάς - για τους ξενύχτηδες φυσικά: Σατανικά πνεύματα που εδρεύουν στη συσκευή της τηλεόρασης απάγουν τη μικρή κόρη μιας οικογένειας.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80, ισορροπεί ανάμεσα στην επιθυμία του παραγωγού Στίβεν Σπίλμπεργκ να κάνει μια «οικογενειακή» ταινία τρόμου με επίκεντρο τα καθημερινά αντικείμενα της αστικής μας ζωής και εκείνη του σκηνοθέτη Τομπ Χούπερ να δείξει τη σκοτεινή πλευρά της.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου