Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Στο «κόκκινο» η Κύπρος - Τηλεδιασκέψεις με τρόικα

Στο… κόκκινο βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, και οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο.

Προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης είναι «ο πόνος να είναι λιγότερο δυνατός» από τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με την τρόικα, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.


Ο κ. Σιαρλή σχολίασε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της τρόικας με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, κάλεσε όλους να συνειδητοποιήσουν ότι τα μέτρα θα προκαλέσουν πόνο, αλλά θα είναι ηπιότερα σε σχέση με την Ελλάδα. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι χρόνια ύφεσης και προειδοποίησε ότι αν το μνημόνιο δεν συμφωνηθεί, υπάρχει ενδεχόμενο στάσης πληρωμών μετά τον Οκτώβριο.

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο για να υπάρξουν… συγκλίσεις

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, οι θέσεις της Λευκωσίας στο διάλογο με την τρόικα κινούνται σε πλαίσιο που έχει τρεις βασικές παραμέτρους:

α) Η συνέχιση της πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση για επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων και για εξυγίανση της οικονομίας, β) η ανάγκη για περαιτέρω στήριξη της ανάπτυξης, και γ) η διατήρηση και στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Αναφορικά με το ποσό, που θα χρειαστεί η Κύπρος, ο εκπρόσωπος περιορίστηκε να αναφέρει ότι «κάνουμε και εδώ συζητήσεις», ενώ απάντησε αρνητικά για το κατά πόσον η τρόικα έχει εκφράσει οποιαδήποτε γνώμη για εξωτερικά δάνεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου