Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Μπάσκετ: Η 12αδα των ΗΠΑ για το Λονδίνο

Πέντε μέλη της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διοργάνωση του Λονδίνου. 


Στη 12αδα των ΗΠΑ, λοιπόν, που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδίας, Τζέρι Κολάντζελο, θα είναι και πάλι οι Λεμπρόν Τζέιμς, Κόμπι Μπράιαντ, Καρμέλο Άντονι, Κρις Πολ και Ντερόν Ουίλιαμς, οι οποίοι επιστρέφουν για να ηγηθούν εκ νέου και να αποτελέσουν την "αιχμή του δόρατος" στο αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο.

Ο Κολάντζελο ανακοίνωσε την αποστολή ύστερα από δύο προπονήσεις της ομάδας στο Λας Βέγκας, όμως η τελική έγκριση θα δοθεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών. «Οι τελικές επιλογές μας αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία μας για το παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα "αθλητική", ευέλικτη και μια σύνθεση με ισχυρό βάθος. Νομίζω ότι το τελικό ρόστερ μας συνοψίζει όλα αυτά», δήλωσε ο πρώτος παράγοντας του αμερικανικού μπάσκετ.

Η ομάδα των ΗΠΑ είχε πληγεί από τους τραυματισμούς παικτών που ήταν βασικοί υποψήφιοι για μια θέση στην αποστολή, όπως των Ντέρικ Ρόουζ, Ντουάιτ Χάουαρντ, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος. Η "κακοδαιμονία" συνεχίστηκε με τους Έρικ Γκόρντον, Ρούντι Γκέι, Άντονι Ντέιβις και τελικά "τυχεροί" αναδείχθηκαν οι Τζέιμς Χάρντεν, Αντρέ Ιγκουοντάλα και Μπλέικ Γκρίφιν.

Την Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ αποτελούν οι ακόλουθοι αθλητές: Καρμέλο Άντονι, Τάισον Τσάντλερ (Νέα Υόρκη), Κόμπι Μπράιαντ (Λος Άντζελες Λέικερς), Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ (Οκλαχόμα Σίτι), Μπλέικ Γκρίφιν, Κρις Πολ (Λος Άντζελες Κλίπερς), Αντρέ Ιγκουοντάλα (Φιλαδέλφεια), Λεμπρόν Τζέιμς (Μαϊάμι), Κέβιν Λοβ (Μινεσότα), Ντερόν Ουίλιαμς (Μπρούκλιν).

(naftemporiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου