Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Αυξάνονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Αύξηση πωλήσεων σε κακή οικονομική συγκυρία

Μπορεί ο Μάιος για την Αμερική να ήταν ένας άσχημος μήνας, σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος, αλλά, παρόλα αυτά οι αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία τα πάει μια χαρά, όπως αναφέρει το markerwatch.com.


Μπορεί οι πωλήσεις αυτοκινήτων να είναι λιγότερες απ' ότι οι αναλυτές ανέμεναν, όμως βρίσκονται, ακόμα, σε υψηλό επίπεδο.

Οι πωλήσεις της Ford είναι αυξημένες κατά 13% σε σχέση με πέρσι, της General Motors κατά 11%, ενώ και η Chrysler έχει κάνει μια απίθανη επιστροφή από τη χρεοκοπία της, με 30% αύξηση των πωλήσεων της. H συγκεκριμένη εταιρεία, μάλιστα, έχει κέρδη που ξεπερνούν τα 20% το μήνα.

Όμως, αυτά τα νούμερα δεν είναι τίποτα μπροστά σε εκείνα της Toyota. H ιαπωνική εταιρεία πούλησε 202,973 αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα, πραγματοποιώντας, στις ΗΠΑ, μια αύξηση πωλήσεων που φτάνει το 87% σε σχέση με πέρσι. Σε αυτό, βέβαια, ρόλο έχει παίξει και ο καταστροφικός περσινός σεισμός στην Ιαπωνία, που επηρέασε τη βιομηχανία παραγωγής της Toyota. Παρόλα αυτά, όμως, ακόμα και εάν συγκρίνουμε τις πωλήσεις της εταιρείας τον Μάιο με αυτές του Απριλίου, υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 14%.

Τέλος, διόλου άσχημα δεν τα πάει και η γερμανική Volkswagen, η οποία κατέγραψε αύξηση της τάξης του 28% τον προηγούμενο μήνα, πουλώντας 170,555 αυτοκίνητα (κορυφαίο το Jetta στις πωλήσεις αλλά και το αναβαθμισμένο Passat).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου