Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Οι «Αγανακτισμένοι» βγήκαν και πάλι στους δρόμους

Από τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών χαρακτηρίστηκαν οι διαδηλώσεις στην Ισπανία με αφορμή τον ένα χρόνο από την εμφάνιση του κινήματος των «αγανακτισμένων». Μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών ήταν «Βγείτε στο δρόμο», «Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών», «Δικό σας το χρέος, δεν το πληρώνουμε», «δεν μας εκπροσωπούν», «δεν είναι κρίση, είναι απάτη». 



Τόπος συγκέντρωσης ήταν η πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ. Στόχος των διαδηλωτών είναι να παραμείνουν για τέσσερις ημέρες, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας για σταμάτημα των διαδηλώσεων μετά τις 10 μ.μ., ενώ οι διοργανωτές υπόσχονται ανάλογες διαδηλώσεις σε πόλεις όπως η Μόσχα, η Νέα Υόρκη και η Αθήνα.


Στο Λονδίνο, εκατοντάδες άνθρωποι του κινήματος «Καταλάβετε το Λονδίνο» συγκεντρώθηκαν έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις έδρες γνωστών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Διαδήλωση ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μόντι πραγματοποιήθηκε και στη Ρώμη από κόμματα της Αριστεράς, ενώ στους δρόμους του Βερολίνου βγήκαν 1.500 άνθρωποι σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κοινωνικής αδικίας και της λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μέρκελ.

(epikaira)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου