Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση Pulse: Από 4.5 μέχρι 6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 17%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με 9%. Πέμπτοι έρχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5% και έκτη η Δημοκρατική Αριστερά με 7%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 4%. Εκτός Βουλής μένει το ΛΑΟΣ με 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, το Άρμα Πολιτών με 1,5%.



Με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,5%,Δημοκρατική Αριστερά 9% και Χρυσή Αυγή 5%. Με αναγωγή, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή, με 3%, ενώ Δημοκρατική Συμμαχία παίρνει 2,5% και Άρμα Πολιτών 2%.



Οι επόμενες κινήσεις
 


Ο Αντώνης Σαμαράς εμμένει στην ανάγκη αυτοδυναμίας στοχοποιώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Την Τρίτη θα συνεδριάσει η επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ και θα «κλειδώσουν» τα ψηφοδέλτια, ενώ την Πέμπτη ο Αντ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.

Περιοδείες σε όλη τη χώρα έχει σχεδιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιδιώκει την πρωτιά και αφήνει παράθυρο για συνεργασίες.

Η υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου πάντως θα δημιουργήσει περαιτέρω ένταση στο πολιτικό κλίμα καθώς ήδη η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλο σκάνδαλο υπενθυμίζοντας και τις υποθέσεις Μαντέλη και Τσουκάτου.

Την ίδια ώρα στο κενό φαίνεται να πέφτει η πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, τόσο προεκλογικά με κοινά ψηφοδέλτια στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας, όσο και μετεκλογικά με συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο. Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ήδη απέρριψε τις προτάσεις αυτές, ενώ ο Φώτης Κουβέλης μιλά για συνεργασία σε μια αντιμνημονιακή λογική αλλά εντός ευρωπαϊκού  πλαισίου.

(epikaira)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου