Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Financial Times: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα λάβουν συνολικά 135 έδρες!

Η πολιτική του Μνημονίου έχει στείλει στα τάρταρα την πολιτική ισχύ των δύο μεγάλων κομμάτων που κυριάρχησαν στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times.


Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει η εφημερίδα «τα δύο κόμματα δεν βρίσκουν ούτε υποψήφιους για να στελεχώσουν τις εκλογικές λίστες».

«Οι πολιτικοί αντιμετωπίζονται ως κλέφτες και προδότες γεγονός που αντικατοπτρίζει το κοινό αίσθημα πως οι δικές τους πράξεις οδήγησαν στην οικονομική κρίση και κατάρρευση της χώρας», τονίζεται.

Παλαιό στέλεχος της ΝΔ αναφέρει ανώνυμα ότι η δεξαμενή υποψηφίων βουλευτών έχει εξαντληθεί και για τα δύο κόμματα – ειδικά στην επαρχία.

Τόσο επαγγελματίες, όσο και παλαιοί αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης απορρίπτουν προτάσεις να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί «ότι όλο και λιγότεροι είναι οι πρόθυμοι να συμμετέχουν στις εκλογές ως υποψήφιοι».

«Με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο τα δύο μεγάλα κόμματα αναμένεται να καταλάβουν το 45% των εδρών στη Βουλή», δηλαδή 135 έδρες, αναφέρει η ανάλυση που βλέπει το κόμμα του Π. Καμμένου να φτάνει μέχρι και στο 10% των ψήφων!

Η ανάλυση καταλήγει στην εκτίμηση ότι τα δύο κόμματα θα γνωρίσουν ιστορική ήττα, καθώς ο μεν Ε. Βενιζέλος είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδίσει τους δυσαρεστημένους σοσιαλιστές, ενώ η ΝΔ έχει χτυπηθεί σκληρά από την κίνηση του Πάνου Καμμένου. 
 
(newsbeast)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου