Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ποιο είναι το πραγματικό επώνυμο των Παπανδρέου;

Kαι όμως δεν τους λενε Παπανδρέου! Ο Γεώργιος Παπανδρέου , γνωστός και ως Γέρος της Δημοκρατίας γεννήθηκε στο Καλέντζι της Αχαΐας στις 13 Φεβρουαρίου του 1888.




Ήταν το τρίτο παιδί του γενάρχη της οικογένειεας ιερέα Ανδρέα Σταυρόπουλου και της συζύγου του Παγώνας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο τετρατάξιο σχολείο του χωριού του και στη συνέχεια στο Σχολαρχείο της γειτονικής Χαλανδρίτσας.


Δύο χρόνια αργότερα και αφού ο πατέρας του μετατέθηκε στην Πάτρα γράφτηκε στο Γυμνάσιο της αχαϊκής πρωτεύουσας όπου ήδη φοιτούσε εκεί ο μεγαλύτερος αδερφός του, Νίκος. Το 1901 έχασε την αδερφή του, Μαγδαληνή, από φυματίωση σε ηλικία μόλις 19 ετών.


Την ίδια χρονιά αποφάσισαν μαζί με τον αδερφό του Νικόλαο να επισημοποιήσουν στη Νομαρχία Αχαϊας το νέο επίθετο με το οποίο ήταν άλλωστε γνωστοί, καθώς ήταν τα παιδιά του παπά-Ανδρέα και έτσι από Γεώργιος Σταυρόπουλος έγινε Γεώργιος Παπανδρέου!


(parapolitika)

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ
    —————————————————————————————————————–
    Οι απεργοί πείνας δεν παρακαλάνε …ΑΠΑΙΤΟΥΝ την μετάθεση των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου απο τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ – 22 ΜΕΡΕΣ Απεργίες πείνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια……….
    Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες των φυλακων Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης τους να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά μαζί με τον αναρχικό επαναστάτη Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος και από 26/4 ξεκίνησε απεργία πείνας και ο Γιώργος ΝΙκολόπουλος , μέλη της Σ.Π.Φ. Επίσης απο Σάββατο 28/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος.

    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή