Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Αισθητά μειωμένη η φετινή έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από το εθνικό οδικό δίκτυο, παρουσιάζοντας όμως σαφή μείωση  σε σχέση με το 2011 τόσο στα οδικά δίκτυα όσο και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.


Συγκεκριμένα, παρατηρείται μείωση της τάξης του 12% στον αριθμό των οχημάτων που πέρασαν από τα διόδια στις δύο μεγάλες εθνικές οδούς. Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, καθώς των πλοίων που έχουν πληρότητα 100%.

Παράλληλα, αισθητή μείωση παρατηρήθηκε και στην επιβατική κίνηση στα ακτοπλοΐκά δρομολόγια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, παρατηρήθηκε μείωση των επιβατών κατά 40% σε σύγκριση με πέρυσι.
H οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αλλά και η απεργία της ΠΝΟ τη Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη, ήταν οι κυριότεροι παράγοντες της πτώσης της επιβατικής κίνησης το φετινό Πάσχα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, το 2011 Μ. Δευτέρα, Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, έφυγαν συνολικά 146.759 επιβάτες έναντι 106.799 φέτος.

(newpost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου