Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σύντομα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα είναι γυναίκα!

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim, βλέπει το θρόνο του να τρίζει. Κι όχι από όποιον κι όποιον, αλλά μία γυναίκα, για πρώτη φορά στην ιστορία!



Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του Bloomberg, αυτή είναι η 58χρονη Αυστραλέζα Gina Rinehart, ιδιοκτήτρια των μεγαλύτερων μεταλλείων επεξεργασίας σιδηρομεταλλευμάτων του κόσμου!
Ναι, αλλά πόση είναι η περιουσία της, θα αναρωτηθείτε. Μόλις 20,4 δις δολάρια, θα σας απαντήσω, γεγονός που τη βγάζει εκτός της πρώτης εικοσάδας της λίστας, την οποία κλείνει η μέχρι σήμερα πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου, η 89χρονη αυτοκράτειρα της L’Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ με 22,9 δις δολάρια. Ε, τότε τι μας λες, θα αναρωτηθείτε!

Κι όμως. Το Bloomberg αναγνωρίζει τη Gina Rinehart ως την πιο άμεση αντίπαλο όλων για την κορυφή της λίστας. Η περιουσία της μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά περίπου 3 δις δολάρια, και ο πολλαπλασιασμός της ακολουθεί γεωμετρικούς ρυθμούς. Αιτία, η διαρκώς αυξανόμενη τιμή των σιδηρομεταλλευμάτων, τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της, αλλά και η άκρως κερδοφόρα συμμετοχή της σε δύο τιτάνες επιχειρήσεις των media.

Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, σύμφωνα με τους ειδικούς, και οι προοπτικές διαγράφονται εξαιρετικά ευοίωνες σχετικά, σε λίγα χρόνια η περιουσία της θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα 100 δις δολάρια κάνοντάς την την πρώτη γυναίκα ever που φτάνει στην κορυφή του παγκόσμιου πλούτου!

Μη νομίζετε, ωστόσο, ότι η ζάπλουτη Αυστραλέζα δεν έχει και ευαισθησίες. Έχει ιδρύσει 2 ορφανοτροφεία στην Καμπότζη και χρηματοδοτεί αφειδώς οργανώσεις που αγωνίζονται για την καταπολέμηση του trafficking και της γυναικείας εκμετάλλευσης γενικότερα. Και σίγουρα θα μπορεί να το κάνει γα πολλά χρόνια ακόμα…

Ωστόσο, τα μεγάλα καράβια και οι μεγάλες περιουσίες φέρνουν και μεγάλες φουρτούνες, και η Rinehart δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα. Έτσι, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τα 3 από τα 4 παιδιά της, τα οποία επιθυμούν να της πάρουν τον έλεγχο της περιουσίας τους, και με τα οποία έχει να μιλήσει χρόνια. Παράλληλα, μόλις πριν λίγους μήνες ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την μητριά της, καμαριέρα του πατέρα της, η οποία μετά το θάνατό του διεκδικούσε σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι δεν είναι τα πάντα τόσο λαμπερά στον κόσμο των υπερβολικά πλουσίων, και πάντως όχι ανέφελα. Η Gina πάντως δείχνει πανέτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες και σίγουρα να πατήσει και στο ανδρικό άβατο της κορυφής του παγκόσμιου πλούτου μέσα στα επόμενα χρόνια. Για να δούμε…



(trelogaidouri)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου