Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σαμαράς: Η Ελλάδα κατάντησε φτωχευμένη από λάθος κινήσεις

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου της Καβάλα Oil, στο κοίτασμα «Πρίνος», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης του εθνικού πλούτου ως απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη της χώρας.


Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, ωστόσο επιφυλάχθηκε να επισέλθει σε λεπτομέρειες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα πρέπει να έχουμε δει και μελετήσει όλα τα στοιχεία του υποθαλάσσιου πλούτου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κάνεις λάθη». 


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1976 από την Καβάλα, ο οποίος είχε πει ότι «για να γνωρίζεις το μέλλον ενός τόπου πρέπει να γνωρίζεις τον πλούτο του».


«Η Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς «είναι μια χώρα πλούσια, η οποία όμως κατάντησε φτωχευμένη ακριβώς γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Ούτε κεφαλαιοποιήσαμε αυτά που είχε η χώρα, αλλά ταυτόχρονα κάναμε λάθη τραγικά, όπως ήταν αυτή η απίστευτη διαδικασία του μνημονίου που από την αρχή την πολεμήσαμε, ακριβώς γιατί δεν είχε μέσα τη διάσταση της ανάπτυξης.
» Σήμερα, η μαγική λέξη που μπορεί να αλλάξει τα πάντα, και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί κυρίως γι' αυτούς εργαζόμαστε, είναι η λέξη ανάπτυξη και το δικαίωμα στην εργασία» συμπλήρωσε.


Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας, Βαγγέλη Παπά, στις χερσαίες εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ OIL και αμέσως μετά αναχώρησε για τις Σέρρες.

(epikaira)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου