Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Βροχή» τα προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας

Έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, ακόμα και χιόνια σε υψόμετρο άνω των 1.700 μέτρων (Παρνασσός) είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε όλη τη χώρα, ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Στην ηπειρωτική Ελλάδα, το Ιόνιο, το κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο σημειώνονται βροχοπτώσεις, ενώ οι βροχές είναι καταρρακτώδεις στην Τανάγρα, το ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και φθάνουν στα νότια πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ, στο Ιόνιο τα 6 με 7 μποφόρ, τον Κορινθιακό, τον Θερμαϊκό, το βορειοανατολικό και το βορειοδυτικό Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ.

Μέχρι το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ισχυροί κυρίως στα νότια και θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση αργά τη νύχτα και το πρωί της Πέμπτης.

Από τις 7.30 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 22 κλήσεις σε όλη την Αττική για προβλήματα, που παρουσιάστηκαν κυρίως από πτώσεις δέντρων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στα νότια προάστια και ειδικότερα στο Παλαιό Φάληρο κοντά στο Δέλτα, στη Βούλα και την Ηλιούπολη.

Επίσης, η κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής διεξάγεται με καθυστερήσεις, ωστόσο δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Όσο για τα λιμάνια της χώρας, υπάρχει άρση του απαγορευτικού απόπλου και σημειώνονται μόνο μικρές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και αφίξεις των πλοίων. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, στο λιμάνι του Λαυρίου παραμένουν δεμένα τα πλοία «Μακεδών» (με προορισμό την Κέα) και «Μαρμάρι» (για Κύθνο), καθώς οι πλοίαρχοι περιμένουν περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων, προκειμένου να αναχωρήσουν.

Το πρωί πάντως αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά τα πλοία για Κυκλάδες, ενώ στις 12.30 μετά το μεσημέρι επρόκειτο να αναχωρήσουν τα πλοία για Χίο και Μυτιλήνη.

Εξάλλου, νωρίς το πρωί, λόγω των ισχυρών ανέμων, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κνωσσός Παλλάς» καθυστέρησε να δέσει κατά περίπου μιάμιση ώρα στο λιμάνι του Πειραιά.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου