Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Acer Aspire S3 Ultrabook


Τα ultrabooks, η νέα κατηγορία φορητών υπολογιστών, µοιάζει ικανή να φέρει τα πάνω κάτω στην ασθµαίνουσα αγορά του ΙΤ. Πράγματι, τα λεπτά και άκρως φορητά ultrabooks είναι η τελευταία ελπίδα τής βιομηχανίας για αναζωογόνηση της φθίνουσας αγοράς των laptops, η οποία έχει δεχτεί σκληρά χτυπήματα από ταμπλέτες και smartphones. Κι εδώ που τα λέμε, αν έχεις tablet ή smartphone με μεγάλη οθόνη, αυτομάτως περιορίζεις τη χρήση του laptop –ορισμένοι χρήστες, μάλιστα, το αφήνουν να σκονίζεται.


Tα ultrabooks, σύμφωνα με τα κριτήρια της Intel, είναι μια υποκατηγορία laptops που διαθέτει οθόνη 13 ιντσών, δίσκο τεχνολογίας SSD κ.λπ. –ή, για να μην πολυλογούμε, θυμίζουν το MacΒook Air! Κι όμως, μπορούν να σας προσφέρουν την ολοκληρωμένη εμπειρία ενός ισχυρού PC σε παρόμοιες διαστάσεις με ένα tablet, ενώ τα Windows 8 υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερη mobile εμπειρία χρήσης.

Το S3 της Acer είναι η απόδειξη ότι ένα laptop μπορεί να είναι φορητό, ισχυρό και ταυτόχρονα sexy. Έχει εξαιρετικό φινίρισμα και κατασκευή από αλουμίνιο και ποιοτικά πλαστικά μέρη, πάχος μόλις 13mm, ενώ με το βάρος κάτω από τα 1,4 κιλά είναι ελαφρύ σαν πούπουλο.

Μέσα σε αυτή τη λεπτεπίλεπτη κατασκευή υπάρχει ένας πανίσχυρος επεξεργαστής Intel Core i7 1,7GHz, 4GB μνήμης RAM και δίσκος SSD 120GB. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι οι επιδόσεις να κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αντίστοιχα με αυτά ενός desktop replacement laptop. Η οθόνη έχει διαγώνιο 13,3 ιντσών, διάσταση επίσης απίθανη για το μέγεθος του S3, η οποία έχει επιτευχθεί μικραίνοντας σημαντικά το πλαίσιο αλλά και το πάχος της οθόνης. Μας άρεσε ιδιαίτερα η τεχνολογία Instant On, με την οποία μπορείτε να εκκινήσετε το S3 σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, ενώ και η αυτονομία τής μπαταρίας ξεπέρασε με ευκολία τις 5 ώρες, χρόνος άκρως ικανοποιητικός για τον χαρακτήρα της συσκευής.

Τέλος, και στον τομέα της συνδεσιμότητας, είναι σχεδόν πλήρες, με το «σχεδόν» να αποδίδεται στην έλλειψη ενσύρματου LAN, που θα ενοχλήσει αρκετούς, ενώ και στον ήχο το S3 διακρίνεται χάρη στην τεχνολογία Dolby Home Theater v4.

http://www.sosto-lathos.gr/?p=35762

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου