Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μπροστά ο Ολάντ στον 1ο γύρο στη Γαλλία

Προβάδισμα του Φρανσουά Ολάντ με ποσοστό 27% έναντι 25,5% του Νικολά Σαρκοζί από τον πρώτο κιόλας γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών καταγράφει exit poll που δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα Le Soir.


Με τις κάλπες στη Γαλλία να κλείνουν στις 21.00 ώρα Ελλάδος (20.00 ώρα κεντρικής Ευρώπης) και με τη δημοσίευση exit poll να απαγορεύεται ρητώς οι Βέλγοι «αντιστέκονται» και προκαλώντας την οργή αρκετών πολιτικών στη Γαλλία –ιδίως του UMP-  δημοσιεύουν τα πρώτα άκρως ενθαρρυντικά για τον Φρανσουά Ολάντ αποτελέσματα.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Le Soir ο υποψήφιος με τους Σοσιαλιστές Φρανσουά  Ολάντ προηγείται κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα του έναντι του Νικολά Σαρκοζί ήδη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών προεξοφλώντας μια άνετη επικράτηση στο δεύτερο και καθοριστικό γύρο την Κυριακή 6 Μαΐου.

Η υποψήφια με το ακροδεξιό κόμμα Μαρίν Λε Πεν καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 16% και ακολουθεί ο Ζαν – Λικ Μελανσόν με 13% και Φρανσουά Μπαϊρού με 10,5%.

Ο Νικολά Σακροζί δύσκολα ελπίζει πλέον σε ανατροπή, σε συνδυασμό με την  αποτυχία του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού, προεξοφλούν επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ ως τον νέο Πρόεδρο της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μία ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, η συμμετοχή υπολογιζόταν κοντά στο 80% του εκλογικού σώματος.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου