Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV;


ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ
STAR 22.00
Αστυνομική, 2008 (Έγχρ.), 130'
PRIDE AND GLORY. Αμερικανική ταινία του Γκάβιν Ο’Κόνορ, με τους Έντουαρντ Νόρτον, Κόλιν Φάρελ, Νόα Έμεριχ.

Κατά τη διάρκεια μιας ενέδρας, τέσσερις Νεοϋορκέζοι αστυνομικοί του 31ου τμήματος σκοτώνονται. Ο διευθυντής του Μανχάταν αναθέτει τη διερεύνηση της υπόθεσης στον γιο του, ο οποίος βρίσκει στοιχεία που εμπλέκουν τόσο τον αδερφό του όσο και τον γαμπρό του.


Αστυνομικό δράμα που ακολουθεί πιστά το μοτίβο «καλός μπάτσος που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην οικογένειά του και τις αξίες του». Η αστυνομική καθημερινότητα απεικονίζεται μ’ έναν πειστικό, βρόμικο ρεαλισμό, όλα τα άλλα όμως βουλιάζουν στο συναισθηματισμό και τη σχηματικότητα.


ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ
MEGA 22.00
Δραματική, 2008 (Έγχρ.). 123'
THE READER. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Ντάλντρι, με τους Κέιτ Γουίνσλετ, Ρέιφ Φάινς, Ντέιβιντ Κρος.

Στη μεταπολεμική Γερμανία, ένας φοιτητής της Νομικής αναγνωρίζει ως κατηγορούμενη για εγκλήματα πολέμου την πρώην ερωμένη του.

Το μυθιστόρημα του Μπέρναρντ Σλικ «Διαβάζοντας στη Χάνα» αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό, το οποίο ο σεναριογράφος του Ντέιβιντ Χέαρ («Μοιραίο Πάθος», «Οι Ώρες») φροντίζει ν’ αξιοποιήσει στο έπακρο. Πάνω στη λιγομίλητη, εσωτερικά βασανισμένη φιγούρα της Χάνα, η Κέιτ Γουίνσλετ κεντάει το ρόλο της ψιλοβελονιά (γι’ αυτό και το Όσκαρ και η Χρυσή Σφαίρα), προσδίδοντας βάθος, και άρα συμπόνια και ανθρωπιά, σ’ έναν αντιφατικό χαρακτήρα-γρίφο. Το δράμα μιας μοναχικής γυναίκας, το οποίο κρύβει επώδυνα ερωτήματα πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά, τα οποία γεννούν με τη σειρά τους μια εύστοχη μεταφορά για την ιστορική τραγωδία μιας ολόκληρης χώρας, γίνεται μέσα από το κοφτερό βλέμμα και την αγέρωχη αυταπάρνησή της μια σπαραχτική ηθική περιπέτεια.


SEX & DRUGS & ROCK & ROLL
ET1 23.15
Βιογραφική, 2010 (Έγχρ.), 115'
Αγγλική ταινία του Ματ Γουάικρος, με τους Άντι Σέρκις, Ολίβια Γουίλιαμς, Τομ Χιούζ.

Η ζωή του Ίαν Ντιούρι, ηγετικής φυσιογνωμίας της βρετανικής πανκ-ροκ σκηνής στη δεκαετία του ’70.

Δέκα χρόνια μετά το θάνατό του, ο σκηνοθέτης των βιντεοκλίπ των Coldplay και του βραβευμένου στο Βερολίνο μυθοπλαστικού ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος για το Γκουαντάναμο» (σε συν-σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ) επιχειρεί να ακολουθήσει ξανά την πολυτάραχη διαδρομή ενός πληγωμένου, αυτοκαταστροφικού, μα τόσο ταλαντούχου καλλιτέχνη από την οικογενειακή και κοινωνική απόρριψη ως την επιτυχία. Ειλικρινής και γεμάτος ιδέες, ο Γουάιτκρος δανείζεται από τον οργισμένο ρομαντισμό του Ντιούρι, αφήνοντας να ξεχυθεί στην οθόνη ένα πολύχρωμο ποτάμι νοσταλγικών ήχων. Τρυφερό και συχνά συγκαταβατικό, άλλοτε γεμάτο απόγνωση και τολμηρό σαρκασμό, με καρτουνίστικη ελαφρότητα και θεατρική πόζα. Αλλά πριν απ’ όλα με έναν Άντι Σέρκις (το Γκόλουμ του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών») στην πιο ροκ ερμηνεία της χρονιάς.


ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ.COM 
STAR 02.45
Θρίλερ, 2002 (Έγχρ.), 97'
WRONG NUMBER. Καναδο-αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Μίντλτον, με τους Έρικ Ρόμπερτς, Μπρίτζιτ Μπάκο, Ντέιβιντ Λίπερ.

Οικονομικές απάτες και φόνοι στα χρόνια του Internet.

Bmovieχωρίςούτεμιασκηνήγυμνού.com…

(athinorama)

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε ΕΔΩ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου