Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


V FOR VENDETTA
(Βαθμολογία Armageddon: 3/5 - Πρόταση Ημέρας)
STAR 22.00
Φαντασίας, 2005 (Έγχρ.), 133'
Αμερικανο-γερμανο-αγγλική ταινία του Τζέιμς ΜακΤιγκ, με τους Νάταλι Πόρτμαν, Χιούγκο Γουίβινγκ, Στίβεν Ρία.

Σε μια Αγγλία του μέλλοντος, η οποία κυβερνάται από νεοναζιστικό καθεστώς, η Ίβι, μια ασήμαντη υπάλληλος, μυείται στις ιδέες της αντίστασης από έναν μασκοφόρο επαναστάτη.


Πειστική μεταφορά κόμικ, που δέχθηκε έντονη πολιτική κριτική, ενώ ο δημιουργός του πρωτότυπου Άλαν Μουρ απέσυρε το όνομά του διαφωνώντας ιδεολογικά με το περιεχόμενό της ταινίας. Σίγουρα η ιδεολογία θυμίζει σαλάτα, όμως οι αδερφοί Γουατσόφσκι (σεναριογράφοι και παραγωγοί) έκαναν ένα ενήλικο ψυχαγωγικό προϊόν με πολιτικό μήνυμα που μπορεί να σκάει στο φινάλε σαν πυροτέχνημα, αλλά αποτελεί κι ένα είδος εκδίκησης για τη μέχρι τώρα αποπολιτικοποίηση του χολιγουντιανού mainstream θεάματος.

ΚΟΝΙ & ΚΑΡΛΑ 
ALPHA 22.00
Κωμωδία, 2004 (Έγχρ.), 98'
CONNIE AND CARLA. Αμερικανική ταινία του Μάικλ Λέμπεκ, με τους Νία Βάρνταλος, Τόνι Κολέτ, Ντέιβιντ Ντουκόβνι.

Το φιλόδοξο δίδυμο Κόνι και Κάρλα τραγουδούν στο μπαράκι του αεροδρομίου μιας μεσοδυτικής πολιτείας. Γίνονται όμως μάρτυρες της δολοφονίας του αφεντικού τους και φεύγουν από την πόλη εσπευσμένα. Καταλήγουν στο Λος Άντζελες υποδυόμενες τις drag queens σ’ ένα club.

Προσπερνάμε τις σεναριακές αντιστοιχίες με το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» και επισημαίνουμε ότι οι προκαταλήψεις για τη σεξουαλική έκφραση και ο χειρισμός της έννοιας της ταυτότητας και της διαφορετικότητας ενσωματώθηκαν σ’ ένα μπαράζ ανόητων διαλόγων και ενός αξιοδάκρυτου περάσματος από το κωμικό στο τραγικό.


ΦΛΑΝΔΡΑ
ΕΤ1 23.45
Σινεφίλ, 2006 (Έγχρ.), 91'
FLANDRES. Γαλλική ταινία του Μπρουνό Ντιμόν, με τους Αντελαΐντ Λερού, Μπαρμπ Σαμιέλ Μπουαντέν, Ντεμεστέρ Ανρί Κρετέλ.

Σε μια αγροτική περιοχή της Φλάνδρας, η μελαγχολική Μπαρμπέρ μοιράζει τον έρωτά της ανάμεσα σε δύο αγόρια. Όταν αυτά φεύγουν για το μέτωπο, κάπου στη Μέση Ανατολή, η Μπαρμπέρ μαραζώνει. Τα αγόρια ζουν όλη τη βιαιότητα του πολέμου και είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψουν σώα.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, τη Φλάνδρα, ο Ντιμόν καταφέρνει να εμφυσήσει στις πολεμικές σκηνές την αντίφαση που ενυπάρχει στο στρατιώτη, χωρίς καμία διάθεση ηρωοποίησής του. Είναι όμως τόσο εγκεφαλική η στάση του απέναντι σε όλους τους χαρακτήρες, που δεν αφήνει αρκετά περιθώρια να νοιαστούμε γι’ αυτούς. Τα πρόσωπα παραμένουν πιόνια σε μια νοητική σκακιέρα, χωρίς ποτέ να αποκτούν τις διαστάσεις ενός πρωταγωνιστή ζωής.


RESIDENT EVIL: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 
ΝΕΤ 00.30
Φαντασίας, 2004 (Έγχρ.), 94'
RESIDENT EVIL: APOCALYPSE. Γερμανο-αγγλο-γαλλική ταινία του Αλεξάντερ Γουίτ, με τους Μίλα Γιόβοβιτς, Σιένα Γκιλόρι, Όντεντ Φερ, Τζάρεντ Χάρις.

Η πράκτορας Άλις, που έχει αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις ύστερα από βιογενετικά πειράματα στα οποία υποβλήθηκε, έχει ελάχιστες ώρες μέχρι το ξημέρωμα για να σώσει τους λίγους επιζήσαντες από τον θανατηφόρο ιό που μετατρέπει τους πολίτες της Racoon City σε αιμοδιψή ζόμπι.

Απερίγραπτος θόρυβος και τεράστια σπατάλη φιλμ για το σίκουελ της πρώτης ταινίας που βασίστηκε στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι. Κάποιες ελάχιστες καλογυρισμένες σκηνές δράσης δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν αυτό το άνευ ουσίας και ιδεολογικού περιεχομένου σίκουελ.


ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ 2
STAR 02.45
Κωμωδία, 1991 (Έγχρ.), 94'
HOUSE PARTY 2. Αμερικανική ταινία των Τζορτζ Τζάκσον και Νταγκ ΜακΧένρι, με τους Κρίστοφερ Ράιντ, Κρίστοφερ Μάρτιν, Μάρτιν Λόρενς.

Το πρώτο «σπιτικό πάρτι» ήταν μια φρέσκια μουσική νεανική κωμωδία που συνέπεσε με την άνοδο του χιπ χοπ και του ραπ στο μουσικό mainstream. Η συνέχειά της μοιάζει απλώς με ένα μεγάλου μήκους βιντεοκλίπ για να πουληθεί το soundtrack.

Δύο μουσικοί παραγωγοί, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάδειξη της ραπ με την ταινία «Krush Groove», αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία κι έτσι οι περιπέτειες του Πλέι, που θέλει να γίνει αστέρι της ραπ, μπαίνει στην άκρη για να ακουστεί η μουσική. Μπορεί να μπερδευτείς ότι βλέπεις ειδική εκπομπή στο MAD ή το MTV.

(athinorama)

 
Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου