Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι δέκα μεγαλύτεροι εργοδότες στον κόσμο

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου κυριαρχούν οι μικρές επιχειρήσεις οι οποίες, φυσικά, εργοδοτούν λιγοστούς υπάλλήλους. Ακόμα και ο δημόσιος τομέας, που απασχολεί περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους, στην πραγματικότητα αποτελείται από χιλιάδες μικρομεσαίου μεγέθους φορείς που έχουν σχετικά ολιγομελές προσωπικό.


Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν ορισμένοι οργανισμοί, πραγματικά μεγαθήρια, που κάνουν οποιαδήποτε ελληνική εταιρία να φαντάζει μάλλον λιλιπούτεια. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του BBC, που αποκαλύπτει τους δέκα μεγαλύτερους εργοδότες στον πλανήτη.

Μόλις τρεις ιδιωτικές επιχειρήσεις κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα, ενώ δεν προκαλεί έκπληξη ότι έξι από τους υπόλοιπους επτά εισακτέους δραστηριοποιούνται στις τρεις πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου, την Κίνα, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Ενδιαφέρον προκαλεί ότι στα 3,2 εκατομμύρια που εργοδοτεί το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνονται πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό. Αντίθετα, τα 2,3 εκατομμύρια που απασχολούνται στο Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας αποτελούν μόνο το ένοπλο προσωπικό, ενώ ο αριθμός των πολιτικών υπαλλήλων παραμένει απροσδιόριστος.

(skai -bbc)

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου