Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

"Ίσως είναι πλαστό το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα"

Νέο κεφάλαιο στο σήριαλ του πιστοποιητικού γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα, ανοίγει ο σερίφης της Αριζόνα, Τζο Αρπάιο.

Συγκεκριμένα, ο «σκληροτράχηλος» σερίφης, όπως συνηθίζει να αυτοαποκαλείται, έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε, ανακοίνωσε πως προκύπτουν σημαντικές ενδείξεις πως το πιστοποιητικό του προέδρου ίσως είναι προϊόν πλαστογραφίας.


Το 2011 ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό του προέδρου Ομπάμα, προκειμένου να σταματήσει η διαμάχη για το αν γεννήθηκε ή όχι σε αμερικανικό έδαφος, καθώς μία από τις προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, είναι να έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος.


Όπως μετέδωσε το BBC, το πλήρες πιστοποιητικό επιβεβαιώνει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 στη Χαβάη, κάτι που δεν αναφερόταν, ωστόσο, στη σύντομη μορφή του πιστοποιητικού που ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμη.

Ο Σερίφης σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε τόνισε: «Από την έρευνά μου προκύπτει ότι το έγγραφο κατασκευάστηκε ηλεκτρονικά και δεν είναι καθόλου χάρτινο, όπως όλα τα πιστοποιητικά».

Παρόλα αυτά, ο σερίφης που είναι γνωστός για τη σκληρή στάση που τηρεί στα ζητήματα της μετανάστευσης, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για διακρίσεις κατά των Λατίνων της Πολιτείας.


Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου