Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

«Καταβάλλεται προσπάθεια για πρόσθετη χρηματοδότηση των ΑΕΙ»


Αποσυνδέεται η χρηματοδότησή τους από το νέο νόμο πλαίσιο

Τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού είπε ότι έχει ο υπουργός Παιδειας Γιώργος Μπαμπινιώτης για να κάνει ότι μπορεί ώστε να έχουν τα πανεπιστήμια πρόσθετη χρηματοδότηση μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών τους.


Οι Σύγκλητοι των πανεπιστημίων θα καταρτίσουν τους προϋπολογισμούς τους, ενώ αποσυνδέεται η χρηματοδότησή τους από την εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου.

Όπως έκανε γνωστό συγκροτείται επιτροπή από πρυτάνεις και στελέχη του υπουργείου, η οποία θα μελετήσει τυχόν βελτιώσεις του νόμου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως τόνισαν τόσο ο κ. Μπαμπινιώτης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο νόμος θα εφαρμοστεί, ενώ κάλεσαν τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στα Λύκεια, ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει ώριμο πλαίσιο, έτοιμο να κατατεθεί, εφόσον η επόμενη κυβέρνηση το επιθυμεί. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στην Α' Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα. Όσο για τα τετράδια των μαθητών, αυτά εκτυπώνονται και θα είναι στα χέρια των υποψηφίων στις 21 Μαΐου, πρώτη μέρα των πανελληνίων.

Σχετικά με τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και τον Αύγουστο για τα Δημοτικά. Ο αριθμός των εισακτέων θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ όσον αφορά τις τροπολογίες για την εισαγωγή των πολυτέκνων και τα ιδιωτικά σχολεία, συμπεριλαμβάνονται και κατατίθενται σε τρέχων νομοσχέδιο.

(newsbeast)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου