Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανοιξιάτικος καιρός

Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις στη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με το meteo.gr.

Στη βόρεια Κρήτη αναμένονται ασθενείς βροχές στα πεδινά και πιθανότητα για λίγα χιόνια στα ορεινά και βελτίωση μέχρι το μεσημέρι. 



Γενικά αίθριος είναι ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 01έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Θράκη. Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 05 (-05) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη μείον 10 (-10) βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι : δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 02 (-02) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 04 (-04) έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά της. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί. Από το απόγευμα στα βόρεια ανατολικοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. 

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές από το βράδυ κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια. 



(real)


Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου